Mayasız Pide Hamuru Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapılan matnakaş ile benzerlik gösterir. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide, yumurtalı olarak da satılıyor. Saraya ise Top-kapı Sarayında has fırın adı verilen bir bölümde pide ve ekmek pişiriliyordu. Ramazanda İftar ve sahur sofralarımızda afiyetle yenilen ramazan pidesi, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir lezzettir. Bu evrede gelişim gösteren ve mutfağımız da bulunan hemen hemen her malzemeden pide yapmışızdır. Bu lezzetin en gözde olan pide katıkları Kıymalı, kuşbaşılı, pastırmalı, tavuklu, sosisli, peynirli, mantarlı, ıspanaklı ve yanında lahmacun hatta tahinli ballı cevizli olanlarını saymak mümkündür. Biz ise burada yukarıda verdiğimiz her hangi bir malzemeyi kullanarak ev pideleri yapımında kullanmak için pide hamurunun mayasız olarak nasıl yapıldığının tarifini vermeye çalışacağız. Mayasız Pide Hamuru Yapımı İçin Malzemeler - 5 su bardağı un
- 1 su bardağına yakın süt veya su
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Mayasız Pide Hamuru Yapılışı; Mayasız Pide Hamurunu özellikle pazar kahvaltılarında hamurun mayalanmasıyla vakit kaybetmeden aynı lezzetle pratik olarak deneyebilirsiniz. Unu içinde yoğuracağımız kaba alın ortasını kuş yuvası şeklinde açın. Yumurtayı, yağı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu ve sirkeyi una ekleyin ve karın. Yalnız Kabartma tozunu unu karmadan sirkeyle birebir temas ettirin. Hamurunuz daha güzel kabaracaktır. Süt ya da suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Ve hamuru 20-40 dakika dinlendirin. Devamında yapacağınız pideleri malzemelerine göre, bezeler alıp merdaneyle açın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Baş kısımları içe doğru katlayıp. Kenarları harcın üzeri kapanmayacak şekilde ortaya katlayın. Yani orta kısım hafif açık kalsın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif pişirin. Pişmeye yakın pidelerin üzerine yumurta sarısı sürün (yumurtanın erken sürülmesi pidelerin pişmeden kızarmasına neden olacaktır) ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 06.11.2018 23:36:21 Mayasız Pide Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 1 Yorum Yapılmış "Mayasız Pide Hamuru" Artık dışarıdan hiç bir şey almayıp elimden geldiğince evde yapmaya karar verdim. Denediğim tariflerin çoğu çok güzel oldu. Bu da beni çok fazla mutlu etti açıkçası. Mayasız pide hamuru yapmak istiyorum. Fakat çok da bilgi sahibi değilim. Acaba mayasız pide hamuru yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı, yapılışı nasıldır? Aslıhan . 03.11.2018 15:24:32 CEVAP YAZ |  | 1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar | 1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının ... |  | Kıymalı Pide İçi Hazırlama | Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla... |  | Oktay Usta Pide Tarifi | Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç... |  | Peynirli Pide İçi | Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe... |  | Patatesli Pide | Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan... |  | Evde Kıymalı Pide | Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d... |  | Pide Hamuru Nasıl Yapılır | Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray... |  | Kaşarlı Pide İçi | Kaşarlı pide içi, yapımı belkide en kolay olan pide çeşitidir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatift... |  | Kuşbaşılı Pide | Kuşbaşılı PideTürk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pidele... |  | Çökelekli Pide | Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini... |  | Etli Pide Kalori | Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı farklı etli pide çeşitleri bulunur. Etli pide, pide hamuru üzerine koyulan iç harç ile özellikle t... |  | Pide Çeşitleri | Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen... | | | 1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar | | Kıymalı Pide İçi Hazırlama | | Oktay Usta Pide Tarifi | | Peynirli Pide İçi | | Patatesli Pide | | Evde Kıymalı Pide | | Pide Hamuru Nasıl Yapılır | | Kaşarlı Pide İçi | | Kuşbaşılı Pide | | Çökelekli Pide | | Etli Pide Kalori | | Pide Çeşitleri | | Karadeniz Pide Tarifi | | Kır Pidesi | | Etli Pide İçi | | Bafra Pide Tarifi | | Pide Ekmek | | Kaşarlı Pide | | Pide Hamuru | | Mayasız Pide Hamuru | | Tavuklu Pide | | Güveç Pide | | Cıvıklı Pide | | Mantarlı Kaşarlı Pide | | Patlıcanlı Pide | | Kabak Pidesi | | Etli Pide | | Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori | | Sebzeli Pide | | Ekmek Hamurundan Pide | Popüler İçerik | Karadeniz Pide Tarifi Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tab... | Kır Pidesi Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir... | Etli Pide İçi Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bay... | Bafra Pide Tarifi Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. B... | Pide Ekmek Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapab... | Kaşarlı Pide Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ... | |