Karışık Pide Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Karışık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karışık pide, evde bulunan çeşitli malzemelerle kolayca hazırlanabilen bir tariftir. Besleyici özelliği yüksektir ve içeriğindeki malzemelere göre lezzeti değişkenlik gösterir. Önerdiğimiz tarifle karışık pideler hazırlarsanız, lezzetine doyum olmayacaktır. Karışık pide denildiğinde akla ilk olarak mantar, yumurta, sucuk ve kaşarlı pide gelir. Ancak her türlü malzeme eklenerek, kişinin damak zevkine göre karışık pideler hazırlanabilir.

Karışık Pide İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç Harcı İçin
  • 150 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 3-4 tane sosis
  • 50 gr sucuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 tane domates
  • 1 tane sivri biber
  • 10-12 tane siyah zeytin
Karışık Pide Nasıl Yapılır?

Karışık pide için verilen un ölçüsünü bir karıştırma kabının içerisine eleyerek ilave edin. Ortasını havuz şeklinde açın ve açılan iç kısma yumurta, tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Mayayı ve bir su bardağı ılık sütü bir tabağın içerisine alıp mayayı ezin. Üzerine toz şekeri serpiştirin ve mayayı 5 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan mayayı ve sütü unun içerisine ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan hamuru tezgâhın üzerine alın ve nemli bir bez ile üzerini kapatın. Hamurun mayası gelene dek siz de iç harcı hazırlamaya geçin.

İç harç için verilen malzemelerden kuşbaşı eti bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulan etlerin içerisine kıymayı ve yağı ekleyip kavurma işlemine devam edin. Biberleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını temizleyip minik şekillerde doğrayın. Doğranan biberleri kavrulan malzemelerin yanına alın. Domatesleri de rendeleyip ilave edin ve harcı 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Sosisleri ve sucuğu ince kıyım yapıp malzemelerin içerisine alın. Doğranmış zeytinler ile malzemeleri karıştırın ve hazırlanmış harcın içerisine baharatlar ile tuz ilavesi yapıp harmanlayın ve hamurları hazırlamaya geçin.

Mayası gelmiş olan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve bezelerden bir tanesini un serpiştirilmiş tezgâha alın. Merdane ile hamuru uzunlamasına olacak şekilde açın ve açılan hamurun kenarlarını katlayın. Orta kısmına karışık iç harçtan ilave edip yayın. Hazırlanmış olan pidenin üzerine zeytinyağı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Karışık pideleri fırına gönderip kenarları kızarana dek pişirin. Yaklaşık 25 dakika kadar karışık pideleri fırında pişirin ve istenilen kızarıklığa geldiğinde fırından alıp üzerine bir bez örtün. Birkaç dakika bekletin ve sıcak olarak sunum yapın.

Ekstra Bilgiler

Karışık pidenin iç harcını hazırlarken damak zevkinize göre farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin, mantar, mısır, yeşil biber, hatta deniz ürünleri ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ayrıca, pidenin üzerine yumurta kırarak daha zengin bir tat yakalayabilirsiniz. Hamurun daha çıtır olması için, pişirme süresinin son birkaç dakikasında fırının ısısını artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekmek Hamurundan Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Evde Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kır Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kır Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri