Karışık Pide

Karışık Pide

Karışık pide, evde bulunan her türlü malzeme ile yapılması mümkün olan bir tariftir. Besleyici özelliği fazladır ve içerisinde yer alan malzemelere göre lezzeti değişkendir. Eğer önereceğimiz tarif ile karışık pideler hazırlar iseniz lezzetine doyum olmayacaktır. Karışık pide denildiği zaman kişilerin aklına ilk olarak mantar, yumurta, sucuk ve kaşarlı pide gelmektedir.

Ancak her türlü malzeme ilave edilip kişinin damak zevkine göre karışık pideler hazırlanabilir.

Karışık Pide İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin

  • 150 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 3-4 tane sosis
  • 50 gr sucuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 tane domates
  • 1 tane sivri biber
  • 10-12 tane siyah zeytin

Karışık Pide Hazırlanışı

Karışık pide için verilen un ölçüsünü bir karıştırma kabının içerisine eleyerek ilave edin. ortasını havuz şeklinde açın ve açılan iç kısma yumurta, tereyağı ve zeytin yağını ekleyin. Mayayı ve bir su bardağı ılık sütü bir tabağın içerisine alıp mayayı ezin.

Üzerine toz şekeri serpiştirin ve mayayı 5 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan mayayı ve sütü unun içerisine ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan hamuru tezgahın üzerine alın ve nemli bir bez ile üzerini kapatın. Hamurun mayası gelene dek siz de iç harcı hazırlamaya geçin.

İç harç için verilen malzemelerden kuşbaşı eti bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulan etlerin içerisine kıymayı ve yağı ekleyip kavurma işlemine devam edin. Biberleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını temizleyip minik şekillerde doğrayın. Doğranan biberleri kavrulan malzemelerin yanına alın. Domatesleri de rendeleyip ilave edin ve harcı 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Sosisleri ve sucuğu ince kıyım yapıp malzemelerin içerisine alın. Doğranmış zeytinler ile birlikte malzemeleri karıştırın ve hazırlanmış harcın içerisine baharatlar ile tuz ilavesi yapıp harmanlayın ve hamurları hazırlamaya geçin.

Mayası gelmiş olan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve bezelerden bir tanesini un serpiştirilmiş tezgaha alın. Merdane ile hamuru uzunlamasına olacak şekilde açın ve açılan hamurun kenarlarını katlayın. Orta kısmına karışık iç harçtan ilave edip yayın. Hazırlanmış olan pidenin üzerine zeytinyağı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Karışık pideleri fırına gönderip kenarları kızarana dek pişirin. Yaklaşık 25 dakika kadar karışık pideleri fırında pişirin ve istenilen kızarıklığa geldiğinde fırından alıp üzerine bir bez örtün. Birkaç dakika bekletin ve sıcak olarak sunum yapın. Afiyet olsun.

Karışık Pide Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Karışık Pide"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Pide Çeşitleri
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen...
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok fazla yapı...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide türüdür. Birçok pide çeşidi arasında yükseklere günümüzde ülkemizde son derece yaygın olarak h...
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle ve severek yediği ev yapımı fırında pide tarifini biraz zahmetli olsa da evde hazırlamakta aslında çok kolaydır. Bazı insanlar için pideyi dışarıda yemek oldukça cazip gelebilir. Aslın...
Etli Pide
Etli Pide
Etli pide, Türk damak zevkine uygun bir yiyecektik.özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur pidesidir. Her ne kadar Konya ile adını duyurmuş olsa da Kayseri ilimizde de oldukça fazla y...
Mantarlı Pide
Mantarlı Pide
Mantarlı pide, vejetaryen beslenen kişiler için mantarlı pide kaçınılmaz olacaktır. Mantarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayacağınız gibi köy mantarı ile de yapabilirsiniz. Besleyici özelliği fazla olan mantarlı pide tarifini misafir gelen konu...
Görele Pide
Görele Pide
Görele Pide, 85 yıllık bir geçmişi bulunan pidenin Görele’de yapılan ve o yere özgü ayrı bir lezzeti olanına da Görele pidesi isimi verilmektedir. Görele pidesinin lezzetli olması o yörede yapanların verdiği emeğin yanı sıra fırının ısısından sunu...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pi...
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide, Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık çemensiz pastırma...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıdır. Ancak çocuklarınız acılı sevmiyor ise patlıcanlı pidenin içerisine acı ilave etmeyebilirs...
Pide Kebabı
Pide Kebabı
Pide kebabı, evde hazırlayabileceğimiz çok kolay ve pratik bir kebap çeşididir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide kebabının içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Özellikle ramazan aylarında davetlerde çok ya...
Kavurmalı Pide
Kavurmalı Pide
Kavurmalı pide: Herkesin çok sevdiği hamur işidir. Çok lezzetli ve harika bir lezzettir. Sofraların baş tacıdır. Hem tadı hem de görselliği çok güzel oluyor. İnsanların önce gözüne sonra midesine hitap ediyor. Özellikle ramazan aylarında ...
Pideden Pizza
Pideden Pizza
Pideden Pizza, Özellikle ramazan aylarında iftardan kalan pideleri değerlendirme amacıyla yapılıyor. Hem evde kalan malzemeyi değerlendirip hem de farklı bir lezzet denemek için gerçekten güzel bir tarif. Evde kalan kuru ekmeklerin değerlendir...
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak mutfak içerisinde ne kadar hamarat olduğunuzu misafirlerinize gösterebilirsiniz. ...
Soğanlı Pide
Soğanlı Pide
Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gibi et yemekleri ile birlikte de yaygın bir şekilde tüketimi yapılmaktadır. Pide hamur...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisin...
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikle vejetaryen olanların ya da damak tadı konusunda sebzeyi tercih eden kişilerin mutlaka d...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadı...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin tarifini inceleyelim. Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeler:...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebil...
Pide Çeşitleri
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih...
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok faz...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide türüdür. Birçok pide çeşidi arasında yükseklere günümüzde ülkemizde son derece yaygın o...
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle ve severek yediği ev yapımı fırında pide tarifini biraz zahmetli olsa da evde hazırlamakta aslında çok kolaydır. Bazı insanlar için pideyi dışarıda yemek oldukça cazip gelebilir...
Etli Pide
Etli Pide
Etli pide, Türk damak zevkine uygun bir yiyecektik.özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur pidesidir. Her ne kadar Konya ile adını duyurmuş olsa da Kayseri ilimizde de oldukça ...
Mantarlı Pide
Mantarlı Pide
Mantarlı pide, vejetaryen beslenen kişiler için mantarlı pide kaçınılmaz olacaktır. Mantarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayacağınız gibi köy mantarı ile de yapabilirsiniz. Besleyici özelliği fazla olan mantarlı pide tarifini misafir ...
Görele Pide
Görele Pide
Görele Pide, 85 yıllık bir geçmişi bulunan pidenin Görele’de yapılan ve o yere özgü ayrı bir lezzeti olanına da Görele pidesi isimi verilmektedir. Görele pidesinin lezzetli olması o yörede yapanların verdiği emeğin yanı sıra fırının ısıs...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. ...
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide, Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık ...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıdır. Ancak çocuklarınız acılı sevmiyor ise patlıcanlı pidenin içerisine acı ilave etmey...
Pide Kebabı
Pide Kebabı
Pide kebabı, evde hazırlayabileceğimiz çok kolay ve pratik bir kebap çeşididir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide kebabının içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Özellikle ramazan aylarında d...

 

Tırnak Pide
Samsun Pide
Cıvıklı Pide
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Cantık Pide
Şekerli Pide
Kabak Pidesi
Pide Hamuru
Kavurmalı Pide
Pideden Pizza
Kaşarlı Pide
Soğanlı Pide
Patatesli Pide
Ispanaklı Pide
Evde Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Çökelekli Pide
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Fırında Pide Tarifi
Etli Pide
Mantarlı Pide
Karışık Pide
Görele Pide
Tavuklu Pide
Pastırmalı Pide
Patlıcanlı Pide
Pide Kebabı
Popüler İçerik
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Soğanlı Pide
Soğanlı Pide
Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gibi et...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam ...
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikl...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu ...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin ta...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Görele Pide
Tavuklu Pide
Pastırmalı Pide
Patlıcanlı Pide
Pide Kebabı
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018