Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı pide, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Yumuşak hamuru ve içindeki lezzetli kavurmasıyla dikkat çeker. Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezi olan bu pide, yanında soğuk bir ayranla mükemmel bir uyum sağlar. Evde kolayca hazırlanabilir.
Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri
29 Ağustos 2024

Kavurmalı Pide


Kavurmalı pide, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem göze hem de damağa hitap eden bu özel pide türü, özellikle Ramazan ayında iftar sofralarının baş tacıdır. Kavurmalı pide, yumuşacık hamuru ve içindeki lezzetli kavurması ile herkesin beğenisini kazanır. Pide çeşitleri arasında kavurmalı pide, içindeki etin yumuşaklığı ve lezzeti ile öne çıkar. Yanında soğuk bir ayranla servis edildiğinde ise tadına doyum olmaz.

Kavurmalı Pidenin Malzemeleri


  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya (50 gr)
  • 1 su bardağı kepekli un
  • Aldığı kadar beyaz un

Kavurmalı Pidenin İçi ve Üzeri İçin Malzemeler


  • Kavurma (Ev yapımı kavurma tercih edilebilir)
  • Kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta

Kavurmalı Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kabın içine yaş mayayı, ılık suyun yarısını ve toz şekeri koyun. Çırpma teli ile maya eriyene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bir kenara alarak üzerini havlu ile örtün ve mayanın köpürüp kabarmasını bekleyin. Bu süreç yaklaşık 15 dakika sürecektir. Daha sonra köpüren mayanın içine yumurtayı ekleyin ve yumurta dağılana kadar çırpın. Üzerine zeytinyağını ilave edip karıştırın. Kalan ılık suyu, ılık sütü, tuzu ve kepekli unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak azar azar beyaz unu ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatarak iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin.

Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölün ve her parçayı merdane ile oval şekilde açın. Hamurun ortasına uzunlamasına kavurma yerleştirin ve kenarlarını içe doğru kapatın. Orta kısmı açık kalan pidelerin kenarlarını hafifçe bastırarak şekil verin. Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirin ve tepsiye dizdiğiniz pideleri 30 dakika dinlendirin. Bir adet yumurtayı çırpma teli ile çırpın ve pidelerin üzerine fırça ile sürün. Kavurmanın üzerine bolca kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Kavurmalı pideleri sıcak sıcak servis yapın.

Not: Bu tariften 4 adet pide çıkmaktadır.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Bartu 21 Temmuz 2024 Pazar

Ramazan ayında iftar sofralarının baş tacı olan kavurmalı pideyi ilk defa denemek istiyorum, acaba hamurun mayalanma süresi ne kadar sürmeli? Ayrıca bu tarifle 4 adet pide çıkıyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Bartu,

Kavurmalı pideyi denemek harika bir fikir! Hamurun mayalanma süresi genellikle 1 saat olmalıdır. Bu süre, hamurun iki katına çıkması için yeterli olacak. Ancak, ortamın sıcaklığına bağlı olarak bu süre biraz değişebilir. Hamurun mayalanması için ılık bir yer tercih etmelisin.

Tarifin miktarına gelince, eğer standart bir tarif kullanıyorsan 4 adet pide çıkarman mümkün. Ancak pide boyutlarını küçük ya da büyük yaparak sayıyı biraz arttırabilir veya azaltabilirsin. ޞimdiden afiyet olsun!

Selamlar,

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri
Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri
Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri
Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri
Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri
Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri
Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Ev Yapımı Pide Tarifi ve Malzemeleri
Ev Yapımı Pide Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Pide Hamuru Nasıl Yapılır?
Pide Hamuru Nasıl Yapılır?
Güncel
Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri
Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri
Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri
Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri
Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri
Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri
Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri