pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Etli Pide İçi

Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bayanların can simidi gibidir. Ne zaman kalabalık ya da ani bir misafir bastırsa ilk başvuracağımız yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Yanına hemen bir tarhana çorbası salata ve ayran çay ile de tatlıyı ikram ettik mi misafirlerimizi en iyi şekilde doyurmuş olmanın mutluluğunu yaşarız. En güzel kısmı da çok az yorulmak ve az bulaşık ile mücadele etmektir. Birde pide harcı olarak kaşarlı yada peynirli gibi basit malzemelerden yararlanırsak işimiz daha kolay olacaktır. Aslında etli pide harcı hazırlamaya da karar verseniz çok yorulmazsınız sadece sebzelerin rondodon geçirilmesi aşaması biraz uğraştırabilir. Eğer eliniz hızlı ise bu işlemi de en fazla 20 dakika gibi kısa bir süre zarfında yerine getirmiş olursunuz. Bu arada eğer etli pide harcının içerisine evde acılı ezme ya da sos gibi malzemeleriniz varsa mutlaka bir miktar kullanmanızı tavsiye ederim. Kırmızı biber veya domates sosu olması arasında ise fark bulunmamaktadır.

Etli pide içinin hazırlanması için gerekli olan malzemeler:

(6-7 adet pide için)
  • Yarım kilo az yağlı dana kıyma,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 7 adet sivri biber,
  • 1/2 kırmızıbiber,
  • 5 adet çok yumuşak olmayan iri domates,
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırığı veya galeta unu,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı karışık salça,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • Arzu ederseniz küçük bir diş sarımsak,
  • Yeteri kadar tuz.
    Etli Pide İçi

Etli pide içinin hazırlanışı: 

Etli pide içinin yapımı için tüm malzemeleri ayıklayın ve yıkayın. Sebzelerin her birinin ayrı ayrı blender kullanarak doğranması gerekir. Bunun için ilk soğan ile sarımsaktan başlayın ve tüm malzemeleri geniş bir cam saklama kabının içerisine boşaltın. Üzerine tüm baharatları ve tuzu atın. Tere yağını da küp küp doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte harca katın. Elde edilen malzemeden bir kaseye biraz ayırın ve içerisinde salçayı açarak tekrar aynı kapa aktarın. En son olarak kıymayı için ilave edin ve mümkünse elinize eldiven geçirerek kıymayı dağıtın. Karıştırma işlemini yaparken sulanmamasına önem verin. Harç içerisindeki domates ve soğan nedeniyle ne kadar dikkat etseniz de hafif su verecektir. Bu suyu çekmesi için içerisine ekmek kırığını ekleyin. Etli pide içi hazır

Afiyet Olsun..

Yayınlanma Tarihi : 24.12.2016 11:10:35

Etli Pide İçi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etli Pide İçi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Ramazan Pidesi

Ramazan pidesi, denince akla hemen iftar sofraları gelir. Oruç tutan insanların vazgeçilmez ekmeğidir. Oruç aylarında insanlar sahurda, iftar vaktinde ramazan pidesi  için sıraya girerler, bu sıraya girmek eskiden beri bir kültür...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017