Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı pide, vejetaryen beslenen kişiler için mantarlı pide kaçınılmaz olacaktır. Mantarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayacağınız gibi köy mantarı ile de yapabilirsiniz. Besleyici özelliği fazla olan mantarlı pide tarifini misafir gelen konuklarınıza veya ailenin bir arada olduğu Pazar akşamları için yapabilirsiniz. Sevdiklerinizin de çok beğeneceği mantarlı pideyi önereceğimiz tarif ile yapmanız halinde herkesten tam not alacaksınız.

Mantarlı Pide İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
  • 2 su bardağı dolusu un
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 300 gr kültür mantarı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
Üzeri İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Mantarlı Pide Nasıl Yapılır?

Mantarlı pidenin hazırlanmasına mayanın kıvamını açarak başlayın. Böylelikle hamurun mayası da kolay gelecektir. Bir paket yaş mayayı bir kâsenin içerisine alın ve üzerine toz şeker ile bir çay bardağı ılık süt ilavesi yapıp karıştırın. Kıvam alan mayayı bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar bekletin. Mayanın ilk mayalanma aşaması gerçekleşecektir. Akabinde unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve orta kısmını açın. Unun ortasına sulandırılmış mayayı, tuzu, tereyağını ve zeytinyağı ilavesi yapıp yoğurmaya başlayın. Azar azar süt ilavesi yapın ve hamuru toparlayın. Hamur toparlanacak kıvama geldiğinde yoğurma işlemini bırakın ve üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar bekletin. Oda sıcaklığında bekletilen hamurun mayası daha çabuk gelecektir. Aynı zamanda üzerine kalın bir örtü örterseniz sıcak da mayalama işlemi hızlı olacaktır.

Hamur beklerken siz de bu arada mantarları hazırlamaya geçin. Mantarların eğer kabuk kısımları sağlıklı değilse ve hafifi buruşmuş ise soyarak çıkartın. Ardından çok ince olacak şekilde mantarları dilimleyin. Mantarların içerisine karabiber, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. Mayası gelmiş olan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler kopartın ve bezelerden bir tanesini un serpiştirilmiş tezgâh da açın. Açılan hamurun ortasına mantarlı karışımdan ilave edin ve yayın. Pidelerin kenar kısımlarına içe doğru kapatın ve diğer kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Eğer yağlı kağıdınız yok ise her tarafını bir fırça ile da yağ sürebilirsiniz. Yağlanmış tepsiye hazırlanmış pidelerden dizin. Pidelerin üzerine sürmek için yumurta sarısı ile zeytinyağını karıştırıp fırça ile pidelerin üzerine sürün. Fırın tepsisini 185 derecelik fırına gönderin ve 20-25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından pideleri kontrol edin. Eğer istenilen kıvamda pişmiş ise pideleri fırından alıp kenarlarına tereyağı veya eritilmiş margarin sürün. Hazır hale gelmiş olan mantarlı pideleri sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pide Kaç Kalori?

Pide Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tırnak Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tırnak Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Samsun Pide Tarifi ve Malzemeleri

Samsun Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Pide Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri