pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırlama çok basit bir iş demiş olsak bile aslında pide yapımında en önemli aşama olduğunun da unutmamak gerekir. Pidenin iç malzemesi ne kadar iyi ve profesyonel hazırlanırsa yaptırılacak pide de o kadar güzel ve lezzetli olur. tabi pidecinin de hakkını vermek lazım. Kıymalı pide harcının içerisine konulan malzemeler aşağı yukarı aynıdır. Fakat burada önemli olan husus harcın çok sulanmadan en iyi şekilde hazırlanmasını ve pidelerin kuru olmaması için harcın yeterince yağlı olarak yapılmasının sağlanmasıdır. Kıymalı pide içi hazırlarken bilinmesi gereken en önemli şey bu pide ile kaça kişinin doyurulması planlanıyor. Eğer yanına ilave menü de hazırlayacaksanız ki mutlaka ilave yemek çeşitleriniz olacaktır. Bu durumu da göz önüne alarak kaç adet kıymalı pide yaptırmak istediğinize bir karar vermeniz gerekmektedir. 1 kilo az yağlı kıymadan yaklaşık olarak 14 adet açık kıymalı pide yapılabilmektedir. Fakat siz daha etli olsun isterseniz bu sayıyı aşağıya da çekebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Kıymalı pide içi hazırlama için gerekli malzemeler:
  • 1 kilo az yağlı dana kıyma, 
  • 3 adet kuru soğan,
  • 10 adet sivri biber,
  • 1 diş sarımsak,
  • 8 adet iri domates,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım çay bardağı galeta unu ya da ekmek kırığı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 demet maydanoz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Yeteri kadar tuz.
    Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Hazırlanışı: Kıymalı pide harcını hazırlamak için iyi bir mutfak robotuna ihtiyacınız bulunmaktadır. Öncelikle tüm sebzeleri yıkayın ve ayıklayıp doğranması için gerekli olan aşamaya getirin. Mutfak robotu ile sırayla domatesleri, soğanları ve sarımsağı, biberleri, maydanozu rondodan geçirin. Elde edilen tüm malzemeleri derin ve kapaklı bir kaba boşaltın. İçerisine tuz, baharatlar salça ile minik minik doğranmış tereyağını atın ve karıştırın. En son olarak da kıyma ile sıvı yağı ekleyip çok sulanmasına fırsat vermeden malzeme ile kıymayı buluşturun. Daha sonra suyunu biraz toparlaması için galeta ununu ilave edin. Kıymalı pide harcı hazırlama işlemi böylece tamamlanmış olur. Bu arada kıymalı pide harcı hazırlama girişimine mutlaka pideyi yaptırmadan yarım saat önce başlamaya özen gösterin. Yoksa pide harcı çok su bırakır. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 15:30:33

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Pide İçi Hazırlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Ramazan Pidesi

Ramazan pidesi, denince akla hemen iftar sofraları gelir. Oruç tutan insanların vazgeçilmez ekmeğidir. Oruç aylarında insanlar sahurda, iftar vaktinde ramazan pidesi  için sıraya girerler, bu sıraya girmek eskiden beri bir kültür...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017