pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil sadece iki buçuk saate ihtiyacınız var.  

Evde ramazan pidesi yapmak için gerekli olan malzemeler:
  • Beş Bardak un
  • 250 mililitre ılık su
  • 100 mililitre ılık süt
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Üç çorba kaşığı zeytin yağı
  • Bir  çorba kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir paket Yuva instant kuru maya 
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu
  • Bir adet Yumurta sarısı
  • İki yemek kaşığı yoğurt 
Evde Ramazan Pidesi Hazırlanışı

Evde ramazan pidesi yapmak için bize öncelikle karışımı hazırlamak için genişçe bir kap ve pideyi pişirmek için bir tepsi lazım. Beş bardak unu geniş bir kaba boşaltın ve üzerine bir paket instant kuru mayayı ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine ılık suyu ilave edin. Ilık sütü ve tereyağını ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Zeytinyağını, toz şekeri ve tuzu ilave edin. Ardından elinizle yaklaşık 15 dakika, mikser ile 10 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru düz bir zemin üzerine alıp 5 dakika daha elinizle yoğurun.
Evde Ramazan Pidesi

Bu işlemin ardından hamurun hafif cıvık kıvamda olmasına dikkat edin. Hafif cıvık kıvamda olan yoğurulan hamurun üzerini ıslak bir bezle örtün ve 2 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Bu sürenin sonuna doğru fırınınızı 225 derecede ısıtın ve fırınınız hazır beklesin.
  
2 saatin sonunda hamuru açıp iki eşit parçaya bölün ve hamura pide şeklini verin. Pide şeklini alan hamura keskin bıçakla üzerini çizerek şekil verebilirsiniz. Üzerine dökmek için 1 yumurta sarısını ve yeteri miktardaki yoğurdu karıştırın. Yoğurt ve yumurta sarısı karışımıyla pide üzerini fırça veya kaşıkla sıvayın. Ardından üzerine bol miktarda susam ve çörek otu atın. Önceden hazırlamış olduğunuz 225 derecedeki fırınınızın tabanına çelik bir kap ya da borcam yerleştirip içerisine kaynamış su koyun. Sudan çıkan buhar pidenin pişmesini sağlayacaktır. Pişireceğiniz tepsi üzerine hafifçe un serpin. Hamuru üzerine koyun ve 25-30 dakika kadar üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Uyarı: Pidenin tabanının yanmaması için iç içe geçirdiğiniz iki tepsi kullanabilirsiniz. Ayrıca pişirmeye bıraktığınızda arada bir altına bakmayı unutmayın.  
Pidenin sıcaklığı evinize yansısın. Sevdiklerinizle hep birlikte yemeniz dileğiyle...
Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 30.12.2016 14:00:08

Evde Ramazan Pidesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Evde Ramazan Pidesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Ramazan Pidesi

Ramazan pidesi, denince akla hemen iftar sofraları gelir. Oruç tutan insanların vazgeçilmez ekmeğidir. Oruç aylarında insanlar sahurda, iftar vaktinde ramazan pidesi  için sıraya girerler, bu sıraya girmek eskiden beri bir kültür...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017