Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide türüdür. Birçok pide çeşidi arasında yükseklere günümüzde ülkemizde son derece yaygın olarak hem Doğuda hem de Batıda çok yaygın olarak yapılan bir yiyecektir. Çok eski zamanlarda sac üzerinde yapılan bu pide türü günümüzde hem sac ile hem ev fırınları ile hem de taş fırınlarda yapılır.
Son derece etkin bir şekilde insanların sevdiği yiyecekler arasında bulunan kır pidesini bugün, şehir içerisinde bulunan tüm pidecilerde bulmak mümkündür. dışarıda satılan kır pidelerinin fiyatı diğer pidelere göre biraz daha ucuzdur. Bu nedenle birçok kişi kır pidesini direk olarak hazır bir şekilde alarak tüketir. Fakat belirmek isterim ki piyasada bulunan en iyi kır pidesi bile evde yapacağınız kadar lezzetli olmaz. Çünkü sız kır pidesi yaparken oldukça özen göstereceksiniz ve malzemeden kısmadan bu lezzeti yapacaksınız. Fakat dışarıda yapılan pidelerde bu durum hiçte öyle değildir. Birçok zaman makinelerde dakikada onlarda pide çıktığı için bu kır pideleri hiçbir zaman sizinkiler kadar lezzetli olmaz. Bu nedenle eğer sizlerde hayatınızda hiç ev yapımı kır pidesi yemediyseniz, hemen birazdan vereceğim tarife bakarak bu lezzetli pideyi yapabilirsiniz. Bu pidelerle ister sabah kahvaltısı, ister güzel bir akşam yemeği yapabilirsiniz. Çünkü kır pidesi hemen hemen her öğün için uygun bir pide çeşididir. Şimdi kır pidesi yapılışında hangi malzemeler kullanılır? Ona değinelim.

Kır pidesi hangi malzemelerden yapılır?

Kır pidesi yapılışında kullanılacak malzemelere geçerken belirtme isterim ki öncelikle iç harç malzemelerinden bahsedeceğiz ve sonrasında bu pidenin yapılışı için gerekli olan hamur ve üzeri için malzemelerden bahsedeceğiz.
  • 300 gr kadar kıyma,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir miktar kırmızı biber ve karabiber,
  • İsteğe bağlı olarak bir miktar kaşar peyniri
Hamur için gereken malzemeler:
  • Bir adet yumurta sarısı,
  • Bir çay kaşığı kadar sıvı yağ,
  • İki tatlı kaşığı toz şeker,
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir su bardağı sıcak su,
  • 10 gr kuru maya,
  • Son olarak üç buçuk su bardağı un
Yapılışı:

Öncelikle kır pidesi yapılışında kullanılacak olan hamurumuzu yoğurmak için bir yoğurma kabı elde edelim ve bu kabın içerisine un ve yumurta sarısı hariç, tüm hamur malzemelerini ekleyelim. Tüm malzemeleri ekledikten sonra mayanın erimesini sağlayalım ve ardından unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yapalım. Eğer çok kuru olursa bir miktar su ekleyebilirsiniz. Bu şekilde yapabildiğiniz kadar yoğurun.

Hamurumuzu açtıktan sonra yaklaşık 2-3 saat boyunca bu hamurun mayalanması iççin bir kenara bırakalım ve tava içerisine sıvı yapı ekleyerek soğanı yemeklik bir şekilde ince ince doğrayalım. Doğradığımız soğanın rengi pembeleşinceye kadar iyice kavuralım ve adından kıymanın tümünü soğana ekleyerek ikisini bir kavuralım. Bu malzemeler kavrulduktan sonra ocağı kapatmaya yakın istediğiniz baharatları ekleyerek ocaktan tavayı alın.

Artık hamur mayalandı. Mayalanan bu hamurdan birkaç adet beze ayırarak, unlu bir şekilde uzunlamasına açalım. Bu hamuru açtıktan sonra tam ortasına bir miktar iç koyalım ve harcı tüm hamurun üzerine yayalım. Malzemelerde belirttiğimiz gibi birkaç bölgesine kaşar peyniri ekleyerek hamurun iki yanını kapatalım. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisinin dibini iyice yağlayın. Tüm pideleri bu şekilde hazırladıktan sonra fırına koyun ve iyice kızarana kadar pişirerek kır pidesi yapılışını sonlandırın. Afiyet olsun.

Kır Pidesi Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kır Pidesi"
Pide Hamurunu Elle Mi Açıyoruz Merdana İlemi Açıcaz Yumuşak Olması Nasıl Sağlarız.
Rukiye . 2017-06-10 / 4,5
CEVAP YAZ
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok fazla yapı...
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d...
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. Bafra pidesinin yapımı kolay gibi gözükse de lezzetinin yerinde olması için hamurunun kıvamına ve fı...
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Cantık Pide
Cantık Pide, Bursa'nın herkes tarafından bilinmeyen ancak oldukça lezzetli bir pidesidir. Bilinen pide ölçülerinden küçük olan cantık pide oldukça gösterişli ve farklı bir tariftir. Misafirlerinize gururla sunacağınız bu pideyi bir kez yapmayacaksını...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının ...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı PideTürk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pidele...
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen...
Etli Pide
Etli pide, Türk damak zevkine uygun bir yiyecektik.özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur pidesidir. Her ne kadar Konya ile adını duyurmuş olsa da Kayseri ilimizde de oldukça fazla y...
Pide Ekmek
Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapabilirsiniz ve kolay bir şekilde yapılıyor. Evde yapılan pide ekmeği sanki başka tadı, kokusu ve sıcak...
Pide Hamuru
Pide hamuru, her ne kadar zor gibi görünüyor olsa da evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz hamur tarifleri arasında yer almaktadır. Nasıl bir pide hazırlıyor olursanız olun kullanacağınız bu hamur tarifi sayesinde lezzetli pideler hazırlayabilirsiniz....
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı farklı etli pide çeşitleri bulunur. Etli pide, pide hamuru üzerine koyulan iç harç ile özellikle t...
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray...
Cıvıklı Pide
Cıvıklı pide, Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir pide çeşitidir. Develi belediyesi bu pide çeşidinin 2008 yılında patentini almıştır. Düğünlerde, cenazelerde, toplantılarda Kayseri'de bolca yaptırılıp misafirlere ikram edilir. Kayseri'ye gittiğiniz...

Karadeniz Pide Tarifi

Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok fazla yapı...

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d...

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...

Bafra Pide Tarifi

Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. Bafra pidesinin yapımı kolay gibi gözükse de lezzetinin yerinde olması için hamurunun kıvamına ve fı...

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...

Cantık Pide

Cantık Pide, Bursa'nın herkes tarafından bilinmeyen ancak oldukça lezzetli bir pidesidir. Bilinen pide ölçülerinden küçük olan cantık pide oldukça gösterişli ve farklı bir tariftir. Misafirlerinize gururla sunacağınız bu pideyi bir kez yapmayacaksını...

Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi; Türk mutfağının vaz geçilmez lezzetlerinden biridir. İçinin ana malzenesi kıyma, çeşitli baharatlar ve sebzelerden yapılır. Daha önce yapmayan biri kıymalı pidenin zor hazırlandığını sanır. Aslında öyle değildir. Lezzetli old...

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların i...

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori

Kuşbaşılı pide kaç kalori: Kahvaltılarda veya hafif bir öğün geçirmek istediğinizde tercih edebileceğiniz kuşbaşılı pide eşsiz bir lezzete sahiptir. Bir çok kişinin severek yediği kuşbaşı etler ile hazırlanan kuşbaşı pide besin değeri yüksek b...

Tırnak Pide

Tırnak pide, döner, İskender gibi et yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Bu tür et yemeklerinin altına kare şeklinde kesilerek sıralanır. Üzerine et döşenerek servise sunulur. Tırnak pide ayrıca Ramazan sofralarının da olmazsa olmazla...

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belkide en kolay olan pide çeşitidir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir...

Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak mutfak içerisinde ne kadar hamarat olduğunuzu misafirlerinize gösterebilirsiniz. ...

Ispanaklı Pide

Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikle vejetaryen olanların ya da damak tadı konusunda sebzeyi tercih eden kişilerin mutlaka d...

Pide İçi

Pide içi, pide ana malzemesi un olan içerisine süt yağ tuz eklenerek yoğurulan ve yassı bir şekil verilerek ister sade ister içli hazırlanarak fırında pişirilen bir yemektir. Damak tadına göre farklı iç malzemeleri kullanılarak yapılabilir. He...

Fırında Pide Tarifi

Fırında Pide Tarifi, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle ve severek yediği ev yapımı fırında pide tarifini biraz zahmetli olsa da evde hazırlamakta aslında çok kolaydır. Bazı insanlar için pideyi dışarıda yemek oldukça cazip gelebilir...

Etli Pide İçi

Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bayanların can simidi gibidir. Ne zaman kalabalık ya da ani bir misafir bastırsa ilk başvur...

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. ...

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zamanınız yoksa bu pide tarifini yapabilirsiniz. Fast food olarak adlandırılan yemeklere ...

Pide Kaç Kalori

Pide Kaç Kalori, genellikle Ülkemizde olduğu gibi Orta Doğu Ülkeleri arasında sıklıkla tüketilen yassı ve uzun şekli olan bir ekmek çeşididir. Pide aynı ekmek türlerinde olduğu gibi gün içerisinde yemeklerin yanında tüketilmesinin ya...

Kaşarlı Pide Kaç Kalori

Kaşarlı Pide Kaç Kalori, Kaşarlı pide Türk mutfağında çok önemli yere sahiptir. Türk mutfağında çok çeşit pide vardır. Pide her yörenin kendine has yöntemleriyle yapımı, iç malzemeleri yada şekilleriyle değişiklik gösterir. Damak tadına v...

Görele Pide

Görele Pide, 85 yıllık bir geçmişi bulunan pidenin Görele’de yapılan ve o yere özgü ayrı bir lezzeti olanına da Görele pidesi isimi verilmektedir. Görele pidesinin lezzetli olması o yörede yapanların verdiği emeğin yanı sıra fırının ısıs...

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'd...

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren sebzeli pidenin genel olarak elbette ki bir yapılışı vardır. birazdan vereceğim tarif, ge...

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık ...

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi değişik mantar çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz....

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıdır. Ancak çocuklarınız acılı sevmiyor ise patlıcanlı pidenin içerisine acı ilave etmey...

 

Kıymalı Pide İçi Hazırlama
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Evde Kıymalı Pide
Oktay Usta Pide Tarifi
Patatesli Pide
Kuşbaşılı Pide
Peynirli Pide İçi
Pide Çeşitleri
Bafra Pide Tarifi
Etli Pide
Pide Ekmek
Pide Hamuru
Etli Pide Kalori
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Cıvıklı Pide
Kıymalı Pide İçi
Güveç Pide
Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori
Tırnak Pide
Cantık Pide
Kaşarlı Pide İçi
Çökelekli Pide
Karadeniz Pide Tarifi
Kaşarlı Pide
Ispanaklı Pide
Kır Pidesi
Pide İçi
Fırında Pide Tarifi
Etli Pide İçi
Tavuklu Pide
Popüler İçerik
Kıymalı Pide İçi
Kıymalı Pide İçi; Türk mutfağının vaz geçilmez lezzetlerinden biridir. İçinin ana malzenesi kıyma, çeşitli baharatlar ve sebzelerden yapılır. Daha önc...
Güveç Pide
Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyi...
Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori
Kuşbaşılı pide kaç kalori: Kahvaltılarda veya hafif bir öğün geçirmek istediğinizde tercih edebileceğiniz kuşbaşılı pide eşsiz bir lezzete sahiptir. B...
Tırnak Pide
Tırnak pide, döner, İskender gibi et yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Bu tür et yemeklerinin altına kare şeklinde kesilerek sıralanır. Üzerine et döşen...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belkide en kolay olan pide çeşitidir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et...
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Evde Kıymalı Pide
Oktay Usta Pide Tarifi
Patatesli Pide
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018