Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kapalı Pide

Kapalı Pide

Kapalı Pide, genellikle herkesin sevdiği kapalı pide farklı malzemeler ile hazırlanabilir. İç kısmında kullanacağınız malzeme tamamen damak zevkinize kalmıştır. Ancak biz bu tarif de mantarlı karışım kullanmayı tercih ettik. Kapalı pidenin hazırlanması diğer pide çeşitlerine göre daha kolay olmaktadır. Nedeni ise üstünün kapalı olması ve bu nedenden dolayı da iç harcın fırında yanma durumu olmamasıdır. Sizde kapalı pide hazırlamak isterseniz tarifimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kapalı Pide İçin Gerekli Malzemeleri


Kapalı Pide Hamuru için

  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet iri boy haşlanmış patates
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar ılık su

Kapalı Pide İç Harcı için

  • Yarım kg mantar
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet iri boy haşlanmış patates
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz
Kapalı Pide Nasıl Yapılır?

Kapalı pide için ilk olarak hamuru başlaya geçin. Hamurun da maya kullanıldığı için bir müddet bekletilmesi gerekir. Aksi halde pidenizi yerken damağınıza mayanın tadı gelebilir. Bunu önlemek için mayalı hamuru bir müddet bekletmek de fayda olacaktır. Mayalı hamur için bir kâsenin içerisine mayayı ilave edin ve bir bardak ılık su ile bekletin. Mayanın içerisine toz şeker serpiştirirseniz maya daha güzel kıvam alacaktır. Ardından unu bir yoğurma kabının içerisine alın ve orta kısmını açın. Unun ortasına verilen hamur malzemelerini ve mayalı karışı ilave edip yoğurma aşamasına geçin. Hamuru yoğururken ele yapışmayacak nitelikte olmasına dikkat edin. İstenilen kıvam da olan hamurun üzerine bir streç film veya nemli bir bez örtüp yarım saat oda ısısında bekletin. Hamur beklerken siz de bu arada kapalı pidenin iç harcını hazırlamaya geçin.

İç harç için öncelikle dibi yanmayan bir tava alın ve içerisine dilimlenmiş yarım kilo mantarı ilave edin. Mantar suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve kavurmaya devam edin. Ardından bir tane kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve mantarların içerisine alın. Biberleri de ince olacak şekilde doğrayıp iç harcın içerisine alın. Bir tane haşlanmış patatesi çok ince olacak şekilde doğrayın ve baharatlar ile iç harcın içerisine alın. Hazırlanmış olan kapalı pide harcına tuz serpiştirip harmanlayın ve hamuru hazırlamaya geçin.

Pidenin hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp beze yapın. Bir tane bezeyi un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alıp açın. Açılan hamurun orta kısmına iç harçtan ilave edip sadece orta kısmına yayın. Hamurun kenarlarına ortaya getirip pidenin üzerini kapatın. Pidenin üstüne yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Verilen sürenin ardından pideleri fırından alıp birkaç dakika üzerine bez örtüp dinlendirin. Dinlendirilen pideleri dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:48:56
Kapalı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kapalı Pide Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Kapalı Pide"
Merhaba kapalı pideyi eskiden fırınlarda yaptırıyordum ama şimdi yakında herhangi bir pide fırını yok kapalı pide evdeki fırınında yapmanın bir yöntemi var mıdır? Ya da yapabilir miyim?
Arzık . 05.11.2018 13:25:31
CEVAP YAZ
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Güveç Pide
Güveç Pide
Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyec...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pidel...
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapıla...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pide...
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi değişik mantar çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz. Besley...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Oktay Usta Pide Tarifi
Güveç Pide
Tavuklu Pide
Mayasız Pide Hamuru
Çökelekli Pide
Kuşbaşılı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Evde Kıymalı Pide
Patlıcanlı Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Evde Peynirli Pide
Kır Pidesi
Etli Pide Kalori
Sebzeli Pide
Pastırmalı Pide
Fırında Kıymalı Pide
Kaşarlı Kuşbaşılı Pide
Mayalı Pide
Ispanaklı Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Etli Pide İçi
Soğanlı Pide
Görele Pide
Popüler İçerik
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu ...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı ...
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak i...
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024