Kapalı Pide

Kapalı Pide

Kapalı Pide, genellikle herkesin sevdiği kapalı pide farklı malzemeler ile hazırlanabilir. İç kısmında kullanacağınız malzeme tamamen damak zevkinize kalmıştır. Ancak biz bu tarif de mantarlı karışım kullanmayı tercih ettik. Kapalı pidenin hazırlanması diğer pide çeşitlerine göre daha kolay olmaktadır. Nedeni ise üstünün kapalı olması ve bu nedenden dolayı da iç harcın fırında yanma durumu olmamasıdır. Sizde kapalı pide hazırlamak isterseniz tarifimize göz atmanızı tavsiye ederiz…

Kapalı Pide İçin Gerekli Malzemeler

Kapalı Pide Hamuru İçin

  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet iri boy haşlanmış patates
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar ılık su

Kapalı Pide İç Harcı İçin

  • Yarım kg mantar
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet iri boy haşlanmış patates
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz

Kapalı Pide Hazırlanışı

Kapalı pide için ilk olarak hamuru başlaya geçin. Hamurun da maya kullanıldığı için bir müddet bekletilmesi gerekir. Aksi halde pidenizi yerken damağınıza mayanın tadı gelebilir. Bunu önlemek için mayalı hamuru bir müddet bekletmek de fayda olacaktır. Mayalı hamur için bir kasenin içerisine mayayı ilave edin ve bir bardak ılık su ile bekletin. Mayanın içerisine toz şeker serpiştirirseniz maya daha güzel kıvam alacaktır. Ardından unu bir yoğurma kabının içerisine alın ve orta kısmını açın. Unun ortasına verilen hamur malzemelerini ve mayalı karışı ilave edip yoğurma aşamasına geçin. Hamuru yoğururken ele yapışmayacak nitelikte olmasına dikkat edin. İstenilen kıvam da olan hamurun üzerine bir streç film veya nemli bir bez örtüp yarım saat oda ısısında bekletin. Hamur beklerken siz de bu arada kapalı pidenin iç harcını hazırlamaya geçin.

İç harç için öncelikle dibi yanmayan bir tava alın ve içerisine dilimlenmiş yarım kilo mantarı ilave edin. Mantar suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve kavurmaya devam edin. Ardından bir tane kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve mantarların içerisine alın. Biberleri de ince olacak şekilde doğrayıp iç harcın içerisine alın. Bir tane haşlanmış patatesi çok ince olacak şekilde doğrayın ve baharatlar ile beraber iç harcın içerisine alın. Hazırlanmış olan kapalı pide harcına tuz serpiştirip harmanlayın ve hamuru hazırlamaya geçin.

Pidenin hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp beze yapın. Bir tane bezeyi un serpiştirilmiş tezgahın üzerine alıp açın. Açılan hamurun orta kısmına iç harçtan ilave edip sadece orta kısmına yayın. Hamurun kenarlarına ortaya getirip pidenin üzerini kapatın. Pidenin üstüne yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırın da 25 dakika pişirin. Verilen sürenin ardından pideleri fırından alıp birkaç dakika üzerine bez örtüp dinlendirin. Dinlendirilen pideleri dilimleyip sunum yapın. Afiyet olsun…

Son Güncelleme : 25.11.2018 02:50:23

Kapalı Pide Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kapalı Pide"
Merhaba kapalı pideyi eskiden fırınlarda yaptırıyordum ama şimdi yakında herhangi bir pide fırını yok kapalı pide evdeki fırınında yapmanın bir yöntemi var mıdır? Ya da yapabilir miyim?
Arzık . 05.11.2018 13:25:31
CEVAP YAZ
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının ...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d...
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belkide en kolay olan pide çeşitidir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatift...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı PideTürk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pidele...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı farklı etli pide çeşitleri bulunur. Etli pide, pide hamuru üzerine koyulan iç harç ile özellikle t...
Pide Çeşitleri
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Evde Kıymalı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Kaşarlı Pide İçi
Kuşbaşılı Pide
Çökelekli Pide
Etli Pide Kalori
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Etli Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Pide Ekmek
Kaşarlı Pide
Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Tavuklu Pide
Güveç Pide
Cıvıklı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Patlıcanlı Pide
Kabak Pidesi
Etli Pide
Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori
Sebzeli Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Popüler İçerik
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Etli Pide İçi
Etli Pide İçi
Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bay...
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. B...
Pide Ekmek
Pide Ekmek
Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapab...
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018