Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Evde Kıymalı Pide

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu durumun en büyük nedeni tabi ki ülkemizin batı bölgelerinde pide fırınlarının az bulunması ve bazen bulunmamasıdır. Oldukça yaygın olarak tüketilen evde kıymalı pideyi, sizlerde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece bir pide fırınına ihtiyacınız olmadan kolay bir şekilde pidenizi kendiniz yapacaksınız. Her ne kadar kişiyi uğraştırıcı bir tarif olsa bile aslında bu mükemmel lezzeti tatmanız için değecek bir durumdur. Evde kıymalı pide yapılışında aslında hem hamur için malzemeler gerekir hem de kişinin pide içerisinde kullanacağı kıymalı harç için malzemeler gerekir. Bu durumun yanı sıra belirtmek isterim ki eğer evde yapacağınız kıymalı pide sayısının az olmasını isterseniz malzeme miktarını azaltabilirsiniz.

Evde Kıymalı Pide Malzemeleri

  • 1,5 çay bardağı ılık su,
  • Bir paket maya,
  • İki tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir buçuk çay bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı un

Kıymalı iç malzemeleri

  • Bir kilo gram kadar kıyma,
  • İki adet soğan,
  • İki adet sivri biber,
  • Bir kaşık pul biber ve bir miktar toz biber
  • Damak tadınıza göre bir miktar tuz
  • Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası,
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet domates

Evde kıymalı pide nasıl yapılır?


Öncelikle kıymalı pidenin içerisinde kullanılacak olan iç harcı yaparsanız sizler hamur yoğururken kıymalı harç dinlenecektir. Bu sayede kıymalı pideden çok daha lezzet elde edebilirsiniz. Bu iç malzemeyi hazırlarken domatesleri, soğanları, biberleri ayrı ayrı robottan geçirin. Eğer robotunuz yok ise bu durumda isterseniz ince ince manuel olarak doğrayabilirsiniz. Böylesi tabi ki lezzet açısından çok daha sağlıklıdır. Bu işlemde maydanozları kesinlikle bıçak ile doğramanız gerekecektir. Aksi durumda maydanoz suyu çok büyük renk verecektir. Robota çektiğiniz ya da iyice doğradığınız malzemeleri baharatları da kullanarak etlerle birlikte karıştırırsanız iç harcınız tamamlanmış olacaktır.

Bir diğer aşamada ise artık hamur yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle geniş bir yoğurma kabı içerisine maya ile şekeri koyarak üzerine bir miktar su ekleyin. Bol bol karıştırarak mayanın erimesini ve şeker ile karışmasını sağlayın. Birkaç dakika bekleyerek mayanın biraz kabarmasını sağlayın. Bu süre geçtikten sonra malzemelerde hamur için ayırdığımız ürünleri ekleyerek hamur kıvamı alana kadar bol bol yoğurun. Yoğurma işleminin yeterli olmasına çok dikkat etmelisiniz. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru da dinlenmeye bırakın.

İşte insanların, evde kıymalı pide yapılışı sırasında en çok zorlandığı aşama bu kısımdır. Bu aşamada kıymalı pidenin yapılışı sırasında açma işlemini yapacaksınız. Önce bir kabın içerisine biraz un serpiştirin ve hamurdan bezeler yaparak kaba dizin. Kab olarak bir fırın tepsisi seçebilirsiniz. Daha sonra bu bezeleri uzunlamasına olacak şekilde elinizle açın. Bir pide boyutuna gelen hamurun tam ortasında bir miktar kıymalı iç koyarak iyice tutması için bastırın. Bu sırada fırınınızı 250 dereceye ayarlayın ve önceden ısınmasını sağlayın. Son olarak pidelerin kenarlarını harcın dökülmemesi için katlayın ve tepsi ile fırına atın. Piştikten sonra ister dilimleyerek ister büyük parçalar halında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 03:30:03
Evde Kıymalı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Evde Kıymalı Pide Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Evde Kıymalı Pide"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Güveç Pide
Güveç Pide
Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyec...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pidel...
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapıla...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pide...
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi değişik mantar çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz. Besley...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Oktay Usta Pide Tarifi
Güveç Pide
Tavuklu Pide
Mayasız Pide Hamuru
Çökelekli Pide
Kuşbaşılı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Evde Kıymalı Pide
Patlıcanlı Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Evde Peynirli Pide
Kır Pidesi
Etli Pide Kalori
Sebzeli Pide
Pastırmalı Pide
Fırında Kıymalı Pide
Kaşarlı Kuşbaşılı Pide
Mayalı Pide
Ispanaklı Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Etli Pide İçi
Soğanlı Pide
Görele Pide
Popüler İçerik
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı ...
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak i...
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farkl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024