Samsun Pide

Samsun Pide


Samsun Pide, Hamuru yaparken instant mayadan ziyade yaş maya kullanmak istiyorum diyorsanız, mayayı mutlaka hamur yapılmadan on on beş dakika önce ılık suda eritmek gerekir. Eritilmeden direkt hamura katılınca eşit oranda dağılmayacağından, hamuru mayalanmaz yada geç mayalanır. Ayrıca hamuru koyu yoğurmamaya da dikkat etmemiz gerekiyor.

Gerekli Malzemeler;
  • 3-4 su bardağı elenmiş un
  • Yarım paket yaş maya yada bunun yerine instant maya
  • 1 çorba kaşığı silme yoğurt (süzme yoğurt tercih edilmelidir)
  • 1 su bardağı ılık çeşme suyu, 200 cc klasik bardak ile
  • 1 çay kaşığı tuz (iç malzeme tuzlu olduğundan tuz miktarına dikkat edilmeli)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Üzerine sürmek için 1 yumurta
Hamur Nasıl Yoğrulur?
Elenmiş unu hamuru yoğuracağımız kaba alıp unun ortasını açarak instant yada yaş mayayı katalım. Üzerine bir su bardağı ılık su ilave edelim ayrıca bir kaşık kadar unu bu suyun üzerine döküp biraz bekletelim. Un çatladıktan sonra yoğurt ile toz şekeri ilave edip karıştıralım. Unun ortasına kattığımız bütün malzemelerin birbirine karışmasını sağladıktan sonra kenardan yavaş yavaş unu alarak hamuru yoğurmaya başlayalım.
Hamurun kıvamı yumuşak olmalı, hamurun durumuna göre yoğurma esnasında un ilave edilmelidir. Daha sonra yoğurduğumuz hamurun üstünü kapatalım. Hamur mayalanmaya dururken biz iç malzememizi hazırlayalım. Kapalı pideye kıya, beyaz peynir,, kaşar peyniri, pastırma girebilir. Damak zevkinize göre tercih ettiğiniz herhangi birisiyle iç malzemenizi hazırlayabilirsiniz. Kıymalı yapılacak ise kıymanın kavrulması gerekir.

Kapalı Pidenin Hazırlanışı
Bekleyen ve mayalanmış olan hamurdan bezeler alınır ve hafifçe unlanmış tezgaha dizilir. Bezelerin üzerini kapatılır (hamurun kabuk bağlamaması için). Bezeleri tek tek alarak merdane ile un bir şekilde açalım. Ortasına iç malzemeyi yaydıktan sonra iki uzun uç kısımları üzerine kapatıp ortada buluşturalım ve uçları birleştirelim. Hazırladığımız pideyi fırın tepsisine aldıktan sonra üzerine isteğe göre yumurta sarısı sürülür veya bir fırça yardımıyla unlu su sürülür. Tepsiyi fırına sürdükten sonra, fırını en yüksek dereceye ayarlayalım, üzeri kızarınca pişmiş demektir.

Afiyet olsun!
Son Güncelleme : 23.11.2018 22:15:24

Samsun Pide Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Samsun Pide"
Samsun pidesini denemek istedim. Gereken malzemeleri temin ettim. Tarifte yazıldığı gibi her şeyi doğru bir şekilde uyguladım. Ancak benim hazırladığım pideyi çok pişirdiğim için hamuru çok sert oldu ve kıtır bir hale geldi. Acaba pişirirken nerede yanlış yapmış olabilirim? Şu an pidenin hamuru yenilmeyecek kadar sert bir hale geldi.
Irmak . 27.10.2018 10:23:08
CEVAP YAZ
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının ...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d...
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belkide en kolay olan pide çeşitidir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatift...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı PideTürk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pidele...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı farklı etli pide çeşitleri bulunur. Etli pide, pide hamuru üzerine koyulan iç harç ile özellikle t...
Pide Çeşitleri
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Evde Kıymalı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Kaşarlı Pide İçi
Kuşbaşılı Pide
Çökelekli Pide
Etli Pide Kalori
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Etli Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Pide Ekmek
Kaşarlı Pide
Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Tavuklu Pide
Güveç Pide
Cıvıklı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Patlıcanlı Pide
Kabak Pidesi
Etli Pide
Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori
Sebzeli Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Popüler İçerik
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Etli Pide İçi
Etli Pide İçi
Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bay...
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. B...
Pide Ekmek
Pide Ekmek
Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapab...
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018