pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Samsun Pide


Samsun Pide, Hamuru yaparken instant mayadan ziyade yaş maya kullanmak istiyorum diyorsanız, mayayı mutlaka hamur yapılmadan on on beş dakika önce ılık suda eritmek gerekir. Eritilmeden direkt hamura katılınca eşit oranda dağılmayacağından, hamuru mayalanmaz yada geç mayalanır. Ayrıca hamuru koyu yoğurmamaya da dikkat etmemiz gerekiyor. 

Gerekli Malzemeler;
  • 3-4 su bardağı elenmiş un
  • Yarım paket yaş maya yada bunun yerine instant maya
  • 1 çorba kaşığı silme yoğurt (süzme yoğurt tercih edilmelidir)
  • 1 su bardağı ılık çeşme suyu, 200 cc klasik bardak ile
  • 1 çay kaşığı tuz (iç malzeme tuzlu olduğundan tuz miktarına dikkat edilmeli)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • Üzerine sürmek için 1 yumurta 
Hamur Nasıl Yoğrulur?
Elenmiş unu hamuru yoğuracağımız kaba alıp unun ortasını açarak instant yada yaş mayayı katalım. Üzerine bir su bardağı ılık su ilave edelim ayrıca bir kaşık kadar unu bu suyun üzerine döküp biraz bekletelim. Un çatladıktan sonra yoğurt ile toz şekeri ilave edip karıştıralım. Unun ortasına kattığımız bütün malzemelerin birbirine karışmasını sağladıktan sonra kenardan yavaş yavaş unu alarak hamuru yoğurmaya başlayalım.
Samsun Pide

Hamurun kıvamı yumuşak olmalı, hamurun durumuna göre yoğurma esnasında un ilave edilmelidir. Daha sonra yoğurduğumuz hamurun üstünü kapatalım. Hamur mayalanmaya dururken biz iç malzememizi hazırlayalım. Kapalı pideye kıya, beyaz peynir,, kaşar peyniri, pastırma girebilir. Damak zevkinize göre tercih ettiğiniz herhangi birisiyle iç malzemenizi hazırlayabilirsiniz. Kıymalı yapılacak ise kıymanın kavrulması gerekir.

Kapalı Pidenin Hazırlanışı
Bekleyen ve mayalanmış olan hamurdan bezeler alınır ve hafifçe unlanmış tezgaha dizilir. Bezelerin üzerini kapatılır (hamurun kabuk bağlamaması için). Bezeleri tek tek alarak merdane ile un bir şekilde açalım. Ortasına iç malzemeyi yaydıktan sonra iki uzun uç kısımları üzerine kapatıp ortada buluşturalım ve uçları birleştirelim. Hazırladığımız pideyi fırın tepsisine aldıktan sonra üzerine isteğe göre yumurta sarısı sürülür veya bir fırça yardımıyla unlu su sürülür. Tepsiyi fırına sürdükten sonra, fırını en yüksek dereceye ayarlayalım, üzeri kızarınca pişmiş demektir.

Afiyet olsun!

Yayınlanma Tarihi : 01.1.2016 11:02:11

Samsun Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Samsun Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Ramazan Pidesi

Ramazan pidesi, denince akla hemen iftar sofraları gelir. Oruç tutan insanların vazgeçilmez ekmeğidir. Oruç aylarında insanlar sahurda, iftar vaktinde ramazan pidesi  için sıraya girerler, bu sıraya girmek eskiden beri bir kültür...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017