Pide Çeşitleri

Pide Çeşitleri

Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edileni sorarsanız eğer kıymalı pide diyebiliriz. Pide hazırlamak istediğiniz da içerisine ilave edeceğiniz harcı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pide Çeşitleri

Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 350 gr un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 fiske şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı Harç İçin

  • 200 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Kıymalı Pide Hazırlanışı

Kıymalı pidenin hazırlanmasına hamur ile başlayın ve bunun için unu derin bir karıştırma kabının içerisine alın. Unun orta kısmını eliniz ile açın ve içerisine verilen malzemelerden tuz, sıvıyağ ve su ilavesi yapın. Suyun içerisine mayayı ve şekeri ekleyip parmak uçlarınız ile mayanın kıvamını açın. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğrulmuş olan hamuru yarım saat kadar üzerine bir bez örtüp dinlendirin. Bu esna da hamurun da mayası gelecektir. Hamur mayalanırken siz de kıymalı harcın hazırlanmasına başlayabilirsiniz. Kıymalı harç için verilen kıymayı bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Kıymanın rengi değişince içerisine kuru soğanı ince kıyıp ilave edin. Sivri biberi uzunlamasına olacak şekilde iki parçaya kesin ve iç kısımların da buluna pulları temizleyin. Ardından biberleri ince kıyım yapın ve malzemelerin içerisine ilave edin. 2 yemek kaşığın sıvıyağı ekledikten sonra harcın tuz ve baharatlarını ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Mayası gelmiş olan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve un serpiştirilmiş tezgahın üzerinde merdane ile açın. Açılan hamurun ortasına kıymalı iç harçtan ilave edip yayın. Hamurun kenar kısımlarını içe doğru katlayın ve hazırlanmış pideyi fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıda yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Kıymalı pide verilen sürenin sonunda hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.

Peynirli Pide İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket yaş maya

Peynirli Harç İçin

  • 1 tutam maydanoz
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

Peynirli Pide Hazırlanışı

Pidenin hazırlanmasına ilk önce hamur ile başlayın. Hamuru yapmak için mayayı ve suyu bir kaseye alıp eritin. Geniş bir karıştırma kabı alın ve içerisine unu ilave edin. Unun ortasını açıp içerisine mayalı suyu, tuz, tere yağını ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan hamurun üzerine bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Sürenin ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve merdane ile hamuru uzun şekilde açın. Açılan hamurun ortasına ilave edeceğiniz peynirli karışımı hazırlayın. Peynirleri bir kaseye alın ve üzerine ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırlanmış peynirli harcı hamurun üzerine yayın ve pidenin kenar kısımları içe doğru katlayın. Ardından fırın tepsisini yağlayıp pideleri fırın tepsisine alın. 185 derecelik ısıda peynirli pideleri yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Fırında pişmiş olan pideleri fırından alıp bir bezin arasına sarın ve birkaç dakika dinlendirip sunum yapın. Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 02.12.2018 19:30:48

Pide Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Pide Çeşitleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının ...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d...
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belkide en kolay olan pide çeşitidir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatift...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı PideTürk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pidele...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı farklı etli pide çeşitleri bulunur. Etli pide, pide hamuru üzerine koyulan iç harç ile özellikle t...
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok fazla yapı...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Evde Kıymalı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Kaşarlı Pide İçi
Kuşbaşılı Pide
Çökelekli Pide
Etli Pide Kalori
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Etli Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Pide Ekmek
Kaşarlı Pide
Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Tavuklu Pide
Güveç Pide
Cıvıklı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Patlıcanlı Pide
Kabak Pidesi
Etli Pide
Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori
Sebzeli Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Popüler İçerik
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Etli Pide İçi
Etli Pide İçi
Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bay...
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. B...
Pide Ekmek
Pide Ekmek
Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapab...
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Pide Hamuru
Pide Hamuru
Pide hamuru, her ne kadar zor gibi görünüyor olsa da evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz hamur tarifleri arasında yer almaktadır. Nasıl bir pide hazı...
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türü...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018