Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Etli Pide

Etli Pide

Etli pide, Türk damak zevkine uygun bir yiyecektik. Özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur pidesidir. Her ne kadar Konya ile adını duyurmuş olsa da Kayseri ilimizde de oldukça fazla yapılan ve tüketilen bir pide çeşididir etli pide. Öyle ki çok sayıda etli pide salonları bulunmaktadır. Kayseri ilimizin develi ilçesinde yapılan etli pide dünyanın çeşitli ülkelerinde kendi adını verdiği develi cıvıklısı yani etli pide salonları açmıştır ve çok sayıda müşterisi bulunmaktadır. Türk mutfağında çok sayıda pide çeşidi vardır kıymalı pide, kaşarlı pide, pastırmalı pide, sucuklu pide ve peynirli pide. Etli pide kalori yönünden oldukça fazla olsa da çoğu insan tarafından sevilerek tüketilmektedir.

Ev yapımı etli pide tarifi:
Hamuru için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 şu bardağı sulu yoğurt,
  • 40 gr yaş maya,
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 5 veya 6 bardak un,
3 bardak kepekli 3 bardak sade un kullanılırsa daha iyi olur. Kişi sayınız az ise malzemeleri yarıya indirerek yapabilirsiniz.

Etli pidenin iç malzemeleri

  • 250 gr dana 250 gr kuzu kuşbaşı et çok küçük doğranmalı,
  • 50-100 gr kuyruk yağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 4 adet yeşil biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,

Etli pidenin yapım aşaması


Pidenin yapımında ilk önce hamurdan başlıyoruz derin bin kâseye maya ve şekeri koyup üstüne ılık suyu döküyoruz 3 dk bekleyip mayayı kabartıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de teker teker ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur dinlenmesi için üzerini hafif bir şekilde kapatıp bekletiyoruz.

Daha sonra iç malzemesini hazırlıyoruz. Derin bir kabın içine küçük kuş başı şeklinde doğradığımız dana, kuzu etlerimizi alıp kuyruk yağını da ilave ediyoruz. Ayrı bir yerde soğan, biber ve domatesleri ince doğrayıp etlerin içine katıyoruz içerisine salça, tuz, pul biberi de ilave edip karıştırıyoruz. Bekletip dinlendirdiğimiz hamuru avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırıp yumak yapıyoruz yaptığımız yumakları teker teker oval şeklinde açıyoruz açtığımız hamurun kenarlarında bir parmak boşluk kalacak şekilde iç harçtan seriyoruz ve iki ucunu birleştirip boş bıraktığımız kenarları üstüne kapatıyoruz orta kısmı açık kalacak şekilde yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye uzunlamasına diziyoruz ve üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 220 derece fırında 20 dk pişiriyoruz. Dilerseniz fırından çıkardığınız pidelerin yan kısımlarına tereyağı sürüp yumuşaması için üstünü kapatabilirsiniz.
Son Güncelleme : 20.01.2024 02:32:53
Etli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Etli Pide Yorumları
şifre

3 Yorum Yapılmış "Etli Pide"
Etli pide yerine oeynirli pide yapsam saah kahvaltısı için misafirlerime verebilir miyim? Eğer sabah kahvaltısı için etki olarak yaparsam pek olumlu olacağını sanmıyorum. Çünkü oldukça ağır gelecektir.
Uyaralp . 24.09.2018 03:10:38
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Akşam yemek için bu tarifi yapmak istiyorum. Evimde bütün mazemeler var. Ancak bizim evde normal fırın yok. Biz davul fırın kullanıyoruz. Davul fırında etli pide düzgün pişer mi? Yoksa mahalle fırınına etli pide içini götürsem daha mı güzel olur? Yardımcı olursanız çok sevinirim...
Nefise . 05.09.2018 13:02:45
CEVAP YAZ
Etli pide yerine oeynirli pide yapsam saah kahvaltısı için misafirlerime verebilir miyim? Eğer sabah kahvaltısı için etki olarak yaparsam pek olumlu olacağını sanmıyorum. Çünkü oldukça ağır gelecektir.
Uyaralp . 24.09.2018 03:10:37
CEVAP YAZ
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Güveç Pide
Güveç Pide
Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyec...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pidel...
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapıla...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pide...
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi değişik mantar çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz. Besley...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Oktay Usta Pide Tarifi
Güveç Pide
Tavuklu Pide
Mayasız Pide Hamuru
Çökelekli Pide
Kuşbaşılı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Evde Kıymalı Pide
Patlıcanlı Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Evde Peynirli Pide
Kır Pidesi
Etli Pide Kalori
Sebzeli Pide
Pastırmalı Pide
Fırında Kıymalı Pide
Kaşarlı Kuşbaşılı Pide
Mayalı Pide
Ispanaklı Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Etli Pide İçi
Soğanlı Pide
Görele Pide
Popüler İçerik
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu ...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı ...
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak i...
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024