pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren sebzeli pidenin genel olarak elbette ki bir yapılışı vardır. birazdan vereceğim tarif, genel olarak insanlarında sebzeli pideyi yapış şekilleridir. Sebzeli pide son derece yaygın bir şekilde tüketilen bir yiyecektir. Sebzeli pidenin en çok sevilmesine neden olan etken tabi ki içerisinde bulunan sebzelerin pideyle birleşmesi sonucunda ortaya çıkan lezzettir. Bu durumun yanı sıra insanların sebzeli pideyi tercih etmelerine neden olan en büyük etken ise bu pidenin hemen her öğünde gönül rahatlığı ile tüketilebilir olmasıdır. Bu nedenle sizlerde istediğiniz her öğün için sebzeli pide tüketebilirsiniz. Elbette ki sebzeli pideyi tek başına tüketmek yerine, yanına açık bir çay, sebzeli pideden lezzet almanız için çok büyük etkilerde bulunacaktır. Sebzeli pide, adından da anlaşıldığı gibi içerisinde bol sebze bulunan ve diğer pidelerden farklı olarak kıyma kullanılmayan mükemmel bir yiyecektir. Bu özelliği ile sebzeli pide diğer kıymalara göre aslında her ne kadar malzemesi bol görülse de içerisinde kullanılan malzemelerin maliyetinin az olması nedeni ile maddi olarak daha düşük fiyatlara mal olmaktadır. Tüm bu özellikleri nedeni ile sizlerde hangi pide çeşidini yapacağınızı düşünüyorsanız düşünmeye son vererek sebzeli pide yapılışına başlayabilirsiniz. Fakat başlamadan önce belirtmek isterim ki sebzeli pide yapılışı sırasında hamur hazırlama aşamasını geçelim. Bu hamuru normal standartlarda hazırlayarak direk olarak sebzeli pide yapılışına geçin.

Malzemeler:
  • 400 gram pide hamuru,
  • 200 gram kadar mantar,
  • İki dal taze soğan,
  • İki sivri biber,
  • Dört çorba kaşığı hüner,
  • İki adet domates,
  • Bir adet yumurta sarısı,
  • Bir miktar tuz, karabiber ve bir miktar kekik

Yapılışı:

Öncelikle hem lezzet açısından hem de hijyen açısından temizlenebilir ve yıkanabilir malzemelerin tümünü temiz bir şekilde yıkayarak suyunu süzelim.
Sebzeli Pide

Özellikle sebzelerin tozlardan arınması için iyi bir yıkama işlemi gereklidir. Şimdi taze soğanları ve biberleri ince ince yemeklik bir şekilde kıyalım. Bu soyma işleminden sonra ise domateslerin ikisinin de kabuklarını temiz bir şekilde soyun ve bu domatesleri küp küp doğrayın. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli durum domateslerin soyulması sırasında kabukların tamamen soyulmasıdır. Aksi durumlarda sebzeli pide yenirken ağza domates kabukları gelebilir. 

İkinci aşamada ise tavayı ocağa alalım ve dört çorba kaşığı hüneri tavada eritin ve iyice kızdırın. Bu şekilde kızan hünerin içerisinde daha önce doğramış olduğunuz biberi ekleyin ve biraz pembeleşinceye kadar pişirin. Bu rengi alan biberlerin üzerine ise mantarların tümünü ve ince ince kıydığınız taze soğanları ilave edin. Bir süre karıştırarak pişirdikten sonra ise istediğiniz baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Bu şekilde işlemi tamamlayarak suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Sebzeli biber yapılışında kullanılacak olan hamuru parçalara ayırarak bezeler yapın. Bu bezeleri ise kayık şeklinde açarak içerisine sebzeler ile yaptığınız harcı ekleyin. Bezeleri açarken eğer el beceriniz var ise elle açın, eğer el beceriniz yetersiz ise bir merdane kullanarak un ile birlikte açabilirsiniz. Açtığınız hamurun ortasına harcı ekledikten sonra ise kenarlarını bir santim içe kıvırarak kapatın. Bu işlemin sonunda ise kenarlara malzemelerde bahsettiğimiz yumurtanın sarısını sürün. Bu işlemi tüm pidelere yapın.

Son olarak fırınınızı önceden ısınması amacı ile 200 dereceye ayarlayın ve sebzeli pide pişecek tepsinin dibini yağlayın. Sebzeli pideleri tepsiye dizin ve ısınmış olan fırına atın. Tam olarak kızaran pideleri dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.1.2016 11:04:17

Sebzeli Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sebzeli Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Ramazan Pidesi

Ramazan pidesi, denince akla hemen iftar sofraları gelir. Oruç tutan insanların vazgeçilmez ekmeğidir. Oruç aylarında insanlar sahurda, iftar vaktinde ramazan pidesi  için sıraya girerler, bu sıraya girmek eskiden beri bir kültür...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017