Ramazan pidesi hamurunu hazırlamak hem keyifli hem de zahmetli bir süreç. Özellikle mayanın aktifleşme aşaması beni oldukça heyecanlandırıyor. O an gerçekten hamurun hayat bulduğunu hissediyorum. Un ve tuzu karıştırmak, o koku evin her köşesine yayılınca bile insanın içini ısıtıyor. Hamurun elastik kıvama gelene kadar yoğurulması ise tam bir ritüel gibi, adeta bir meditasyon. İlk mayalanma sürecinde hamurun kabarmasını izlemek hiç de fena değil. O an sabırsızlık içinde beklemenin verdiği his, gözle görülür bir sonuç elde ettiğinde çok özel. Hamuru şekillendirdikten sonra ikinci mayalanma süreci de beni sabırsızlandırıyor; sonuçta güzel bir pide elde etmek için tüm bu aşamalardan geçmek lazım. Özellikle üzerine çay ile serpeceğim çörek otu, pidenin lezzetini bir üst seviyeye taşıyor. Fırından çıkan pidenin kokusu ise muhteşem! Pideyi sıcak sıcak kesip, tereyağı ile fırçalamak ve sevdiklerle paylaşmak, Ramazan ayının en güzel anlarından biri. Bütün bunlar bir araya gelince geleneksel bir lezzetin temellerini atmış oluyoruz. Bu ramazan pidesini evde yapmak kesinlikle gözlemlerime göre biraz zaman alıyor ama sonuçta elde edeceğiniz lezzet buna değiyor!
Ramazan pidesi hamurunu hazırlamak hem keyifli hem de zahmetli bir süreç. Özellikle mayanın aktifleşme aşaması beni oldukça heyecanlandırıyor. O an gerçekten hamurun hayat bulduğunu hissediyorum. Un ve tuzu karıştırmak, o koku evin her köşesine yayılınca bile insanın içini ısıtıyor. Hamurun elastik kıvama gelene kadar yoğurulması ise tam bir ritüel gibi, adeta bir meditasyon. İlk mayalanma sürecinde hamurun kabarmasını izlemek hiç de fena değil. O an sabırsızlık içinde beklemenin verdiği his, gözle görülür bir sonuç elde ettiğinde çok özel. Hamuru şekillendirdikten sonra ikinci mayalanma süreci de beni sabırsızlandırıyor; sonuçta güzel bir pide elde etmek için tüm bu aşamalardan geçmek lazım. Özellikle üzerine çay ile serpeceğim çörek otu, pidenin lezzetini bir üst seviyeye taşıyor. Fırından çıkan pidenin kokusu ise muhteşem! Pideyi sıcak sıcak kesip, tereyağı ile fırçalamak ve sevdiklerle paylaşmak, Ramazan ayının en güzel anlarından biri. Bütün bunlar bir araya gelince geleneksel bir lezzetin temellerini atmış oluyoruz. Bu ramazan pidesini evde yapmak kesinlikle gözlemlerime göre biraz zaman alıyor ama sonuçta elde edeceğiniz lezzet buna değiyor!
Cevap yaz