pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Cantık Pide

Cantık Pide, Bursa'nın herkes tarafından bilinmeyen ancak oldukça lezzetli bir pidesidir. Bilinen pide ölçülerinden küçük olan cantık pide oldukça gösterişli ve farklı bir tariftir. Misafirlerinize gururla sunacağınız bu pideyi bir kez yapmayacaksınız. Çocuklarınız zevkle tüketecek sofralarınızda baş köşeyi alacak. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. 

Cantık Pide Malzemeleri 4 Kişilik 

Hamuru İçin;
  • 1 paket yaş maya 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 bardak su 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
  • 400 gram az yağlı dana kıyma 
  • 4 adet orta boy domates 
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 8 adet sivri biber 
  • 1 kase kereviz yaprağı
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Cantık Pide Yapılışı 
Mayayı ılık suya atıyoruz. Üzerine tuz ve şekeri de ilave edip beklemeye alıyoruz. Derin bir kaba unu koyup üzerine mayalı suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Duruma göre su ekliyoruz. Yumuşak bir hamur kıvamı elde etmemiz gerekiyor.
Cantık Pide

Elimize yapışmayacak kıvamda olması yeterlidir. Bu işlem bittikten sonra üzerini örtüp mayalanması için bırakıyoruz. 30 dakika beklemesi yeterli olacaktır. Bu arada hamurla uğraşmaya vaktiniz yoksa fırından 2 adet ekmek ya da pide hamuru alabilirsiniz. İç harcını hazırlarken soğan, sarımsak, kereviz yaprakları, biber ve domatesleri ince ince doğruyoruz. Derin bir kabın içine kıymayı koyup üzerine ince doğranmış soğanı ekliyoruz. 2-3 dakika kadar karıştırdıktan sonrası tuz, kimyon, karabiber ve kişniş eklenir. Bir süre karıştırıp üzerine kereviz yaprakları ile biberler ilave edilir. Bir müddette bu şekilde karıştırıyoruz. En son domatesleri de koyup iç harcı iyice yoğuruyoruz. İç harcı dinlendirmeye alıp hamurumuzu alıyoruz. Hamurları parça parça koparız bezeler haline getiriyoruz. Tezgahı unlayıp üzerinde bezeleri teker merdaneyle orta boy açıyoruz. İç harçtan bir miktar alıp hamurun ortasından kenarlara doğru yayıyoruz. Kenarları içe hafif katlayıp kayıp şekli veriyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp cantık pideleri diziyoruz. Kızdırdığımız tereyağını cantık pidenin katlanan kısımlarına fırça yardımıyla sürüyoruz. 200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz. 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Sıcak servis ediyoruz. 

Afiyet Olsun 

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 15:32:22

Cantık Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Cantık Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017