pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pide

Pide, ana malzemesi un olan ve fırında pişirilen yassı bir şekli olan ekmek türüdür. Karbonhidrat bakımından zengindir. İçli ya da sade yapılabilir. Kıymalı, tavuklu, mantarlı, kaşarlı, çökelekli, pastırmalı, kavurmalı, sebzeli, patatesli, yumurtalı karışık bir çok çeşidi vardır. Hepsi birbirinden lezzetli tariflerden bazılarıdır. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerinde akşam sofralarında rahatlıkla yapılabilir. Konya' nın meşhur etli ekmeği lahmacun pizza da birer pide çeşididir. Pidelerinizi hazırlayıp buzdolabının buzluk bölümünde de uzun süre saklayabilirsiniz. Buzluktan çıkarıp ısıttığınız zaman yine aynı lezzeti elde edeceksiniz. Pide yanında yayık da yapılmış ayran çoban salata ve turşu eşliğinde daha da lezzetli bir hal alır. Pide yapımı için ilk olarak hamuru hazırlanır ve ardından iç harç hazırlanır ve pide hamuru açılıp iç harç ile kaplanarak fırınlanması şeklinde hazırlanır. Sıcak olarak servis edilir. Çok sevilen pidenin tarifine bakalım. 

Pide yapımı için gerekli malzemeler
  • Üç su bardağı süt
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Dört yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak )
Pide iç harcı yapımı için
  • İsteğe göre patates, kıyma, mantar, et
  • Altı tane patates ( patatesli pide için)
  • Bir adet kuru soğan 
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiberi 
Patatesli pide yapımı, patatesli pide yapımı için ilk olarak patatesler yıkanır ve bir tencereye alınır üzerini geçecek kadar su konulur ve ocağa alınıp altı açılır.
Pide

Patatesler haşlanırken hamuru yoğrulmaya başlanır. Hamuru için bir tencereye üç su bardağı su konulur ve ılıtılır. Sıcaklığı eli yakmayacak halde olmalıdır. Ilımış olan süt derin bir kaba alınır üzerine sıvı yağ ve tuz eklenir ardından yavaş yavaş un eklemesi yapılır. Yoğurmaya devam edilir. Kulak memesi kıvamına gelince daha un konulmaz. Hamurun üzeri temiz bir bez ile örtülür. Bir kenara alınır. Patatesler kontrol edilir ve pişmiş ise ocaktan alınır suyu süzülür ve soyulur. Soyulan patatesler bir kaba alınır ve patates ezici ya da çatal yardımı ile ezilir. Ardından bir kenara alınır ve bir adet kuru soğan soyulur ve tencereye alınıp üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Bir tatlı kaşığı salça ilave edilir. Salça da kavrulunca ezilmiş patatesler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Tuzu ve pul biberi eklenir iyice karıştırılır. Ocaktan alınır. Dinlenmiş olan hamur merdane ya da oklava yardımı ile açılarak patatesli harç konulur. Tüm pideler hazırlanınca yüz seksen derece fırına sürülür ve kızarana kadar pişirilir. Ardından sıcak servis edilir..

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2016 11:03:26

Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017