pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kaşarlı Kıymalı Pide

Kaşarlı Kıymalı Pide, çok sevilen pideler arasında yer alır. Büyüklerin ve küçüklerin severek yediği bir yiyecek türüdür. Daha çok dışarı da yapılmasına rağmen biz istersek pidemizi evde de kolaylıkla hazırlayabiliriz. Özellikle çocukların severek yediği kaşarlı kıymalı pidemiz onlar için ev ortamında daha sağlıklı olarak hazırlayabiliriz. Bu nedenle öncelikle gerekli olan malzemelerimizi bir sıralayalım.

Kaşarlı Kıymalı Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçine Koymak için Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yeşilbiber
  • 2 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 1 büyük domates
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Üzerine kaşar peyniri ve tereyağı 

Kaşarlı Kıymalı Pide Yapılışı

Öncelikle pidemizi yapmak için hamurumuzu hazırlamamız gereklidir. Yapacağımız ilk iş maya, şeker, su ve sütümüzü karıştırıp 10 dakika kadar beklemeliyiz. Daha sonra bu karşımın içine yağ, un ve tuz ekleyip hamuru iyice bir yoğurun.  Hamuru yoğurduktan sonra ağzını kapatıp en az yarım saat bekletin. Bu sırada İç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. İlk yapacağınız iş soğanları doğrayıp tavada yağda kavurun. Yağın miktarını göz kararı ile belirleyebilirsiniz.

Kaşarlı Kıymalı Pide

Soğanları kavurduktan sonra üzerine kıymayı ve biberleri ekleyin. Bunun üzerine biber veya domates salçasını ekleyin. Yapacağınız işlem ise domatesleri eklemek ve bunları iyicene suyu çekilinceye kadar pişirin. En son olarak karışımın üzerine tuz, karabiber, pul biberi atıp karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 25-30 dakika kadar bekleyin. Bu süre geçtikten sonra da yarım demet maydanozu doğrayıp harcınıza ekleyin. Harcınızın bir miktar çiğ kalması yerinde olacaktır. Fırında pişeceği için böyle olmasında bir sakınca yoktur. Mayalanmış olan hamurumuzu artık alabiliriz. Hamuru az bir süre daha yoğurduktan sonra avuç büyüklüğünde yuvarlak parçalara bölün.

Kaşarlı Kıymalı Pide, yaparken bu aşamadan sonra hamurlarınızı unlayarak merdane yardımıyla açmalısınız. Açma işlemini yaparken hamurun oval biçimde olmasına dikkat etmeliyiz. Açmış olduğumuz hamurun içine harcımızdan bir miktar alarak ortasına doğru yaymalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra hamurun kenarlarını kıvırın. Köşelerin açılmaması içinde kenarlarını ıslatabiliriz. Tepsiye bir yağlı kağıt serdikten sonra üzerine un serpin ve pideleri üzerine dizin. Hamurlarımızın hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra 200 derece bir fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Bu şekilde pişirdikten sonra fırından çıkarıp üzerine kaşarları serpin ve tekrar fırına verin 2 dakika daha fırında kaldıktan sonra fırından kenarlarına tereyağı sürün. Pidemiz servise hazırdır.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 15:01:58

Kaşarlı Kıymalı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kaşarlı Kıymalı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017