pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kapalı Kıymalı Pide

Kapalı Kıymalı Pide, diğer adıyla bafra pidesi içi sulu, dışı çıtır çıtır hamuruyla tarifsiz bir lezzettir. Yanına soğuk bir ayran ve salata ile mükemmel bir ana yemektir. Bazı yerlerde sabah kahvaltısında bile yenilebilen bu yemek ev tipi fırınlarda pişirilmek istenmez ise iç harcı hazırlanarak pişirim fırınında da pişirtilerek servis edilebilir. 

Kapalı Kıymalı Pide Malzemeler

Hamuru için
  • 1 su bardağı un 
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 1/2 paket instant maya
  • 1/2 çay kaşığı  tuz
İç harcı için
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1  adet orta boy kuru soğan 
  • 150 gr orta yağlı kıyma 
  • 2 adet orta boy yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi yada domates rendesi
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Kapalı Kıymalı Pide Hazırlanışı 

Kapalı kıymalı pideyi yapmaya öncelikle hamuru hazırlayarak başlıyoruz. Tuz ile harmanladığımız unu kaba alıp ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Orta kısmına koyduğumuz instant mayayı ve azar azar eklediğimiz ılık suyu karıştırıp daha sonra kenarlarda kalan un ile mayayı karıştırmaya başlıyoruz. Kıvam alana kadar hamurumuzu iyice yoğuruyoruz. Bu yoğurma işlemi mayanın aktif hale gelmesi için önemlidir. Özdeşleşenve pürüzsüz bir hale gelen hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40 dakika kadar bekleterek dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlenirken bu sırada iç harcı hazırlamaya başlıyoruz.
Kapalı Kıymalı Pide

Kapalı kıymalı pidenin iç harcını hazırlamak için kuru soğanı küp küp doğruyoruz. Sivri biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz ve yarım ay şeklinde doğruyoruz. Maydanozu ince ince kıyıyoruz. 

Tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz ve orta yağlı kıymamızı ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan kıymaya doğranmış kuru soğanları ekliyoruz ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Arada karıştırarak sivri biberi ve domates püresini ekliyoruz ve ardından maydanozu da ilave ediyoruz. Damak tadımıza göre tuzu ve karabiberi ekliyoruz ve suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pşiriyoruz. Pişen harcımızı soğuması için bir kenara alıyoruz. Bu sırada mayalanmış olan pide hamurunu 3 eşit parçaya bölüyoruz ve her bir bezeyi unlanmış mutfak tezgahında merdane yardımıyla yaklaşık 30 cm uzunluğunda açıyoruz. Uzunlamasına açtığımız hamur parçalarının orta kısmına soğumuş olan ve 3'e ayırdığımız harcın 1 parçasını yayıyoruz. Harcın 2 tarafında kalan hamur parçalarını iç harcın üstüne kapatıyoruz ve sabitlenmesi için elimizle bastırıyoruz. Aynı işlemi diğer 2 bezeye de uyguluyoruz. Kapalı kıymalı pideleri bir spatula yardımı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyuyoruz. Pideler tepside de kabaracağı için aralıklı yerleştirmekte fayda vardır. Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı ve zeytinyağ karışımı  sürdüğümüz kapalı kıymalı pidelerimizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz fırından çıkınca sıcak pidelerin üstüne tereyağı sürerek ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 15:30:03

Kapalı Kıymalı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kapalı Kıymalı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017