pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür.  Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapılan matnakaş ile benzerlik gösterir. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pide, yumurtalı olarak da satılıyor. Saraya ise Top-kapı Sarayında has fırın adı verilen bir bölümde pide ve ekmek pişiriliyordu. Ramazanda İftar ve sahur sofralarımızda afiyetle yenilen ramazan pidesi, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir lezzettir. Bu evrede gelişim gösteren ve mutfağımız da bulunan hemen hemen her malzemeden pide yapmışızdır. Bu lezzetin en gözde olan pide katıkları Kıymalı, kuşbaşılı, pastırmalı, tavuklu, sosisli, peynirli, mantarlı, ıspanaklı ve yanında lahmacun hatta tahinli ballı cevizli olanlarını saymak mümkündür. Biz ise burada yukarıda verdiğimiz her hangi bir malzemeyi kullanarak ev pideleri yapımında kullanmak için pide hamurunun mayasız olarak nasıl yapıldığının tarifini vermeye çalışacağız. 

Mayasız Pide Hamuru Yapımı İçin Malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağına yakın süt veya su
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.
    Mayasız Pide Hamuru

    5 tatlı kaşığı tuz
Mayasız Pide Hamuru Yapılışı; Mayasız Pide Hamurunu özellikle pazar kahvaltılarında hamurun mayalanmasıyla vakit kaybetmeden aynı lezzetle pratik olarak deneyebilirsiniz. Unu içinde yoğuracağımız kaba alın ortasını kuş yuvası şeklinde açın. Yumurtayı, yağı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu ve sirkeyi una ekleyin ve karın. Yalnız Kabartma tozunu unu karmadan sirkeyle birebir temas ettirin. Hamurunuz daha güzel kabaracaktır. Süt ya da suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Ve hamuru 20-40 dakika dinlendirin. Devamında yapacağınız pideleri malzemelerine göre, bezeler alıp merdaneyle açın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Baş kısımları içe doğru katlayıp. Kenarları harcın üzeri kapanmayacak şekilde ortaya katlayın. Yani orta kısım hafif açık kalsın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif pişirin. Pişmeye yakın pidelerin üzerine yumurta sarısı sürün (yumurtanın erken sürülmesi pidelerin pişmeden kızarmasına neden olacaktır) ve üzeri kızarana kadar pişirin. 
Afiyet Olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 22.12.2016 17:52:55

Mayasız Pide Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mayasız Pide Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017