pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pırasalı Pide Tarifi

Pırasalı Pide, özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Besleyici özelliği fazla olan pırasalı pide tarifi misafirleriniz için de gayet güzel bir tercih olabilir. Beş çaylarında veya kahvaltı sofraları için de farklı tarifler ve lezzetler tatmak istiyor iseniz bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Sevdiğiniz insan tarafından tam not alacak bu pırasalı pide tarifini evinizde rahatlıkla yapabilir ve malzemelerini kolaylıkla temin edebilirsiniz. Şimdi pırasalı pide nasıl yapılır bunu sizlerle paylaşacağım.

Pırasalı Pide Malzemeleri
  • Bir paket yaş maya 
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • İki adet yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kilo un 
  • Ilık süt
İç Harcı İçin
  • Üç tane pırasa
  • İki adet haşlanmış patates
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • İki yüz gram böreklik lor
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
Üzeri İçin
  • İki adet yumurta sarısı
  • Susam
Pırasalı Pide Yapılışı

İlk olarak pidenin hamurunu hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içine bir kilo unu alın ve unun ortasını açın. Ayrı bir kase içine bir paket yaş mayayı, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şekeri ılık süt ile iyice karıştırın.
Pırasalı Pide Tarifi

Bu karışımı unu ortasına  boşaltın ve iki adet yumurta beyazı, yarım çay bardağı sıvı yağı da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile kapatarak yarım saat kadar mayalanması için bir kenara alın. Sizde bu arada pidenin içini hazırlamaya geçin. Bunun için  iki adet patatesi haşlayın ve daha sıcak iken çatal yardımı ile ezin. Yıkanmış pırasaları ince ince doğrayın. Lor peynirini de iyice ezin başka çeşit peynirde kullanabilirsiniz. Bütün malzemeleri derin bir kabı içine alın. Tuz, karabiber, pul biber ve yarım çay bardağı zeytin yağı da ilave ederek iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler elde edin ve hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile hamurları açın. Hamurların ortasına hazırlamış olduğunuz iç harcı koyun ve hamurun her yerine malzemeyi eşit şekilde yayın hamurların iki ucunu birleştirin. Yumurta sarısını pidelerin kenarına fırça yardımı ile sürün ve susam atın. Yağlanmış fırın tepsisine pideleri aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın ve yaklaşık olarak 25 dakika kadar pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pideler kurumasın diye üzerine eritilmiş tereyağı fırça yardımı ile sürün ve sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 15:02:27

Pırasalı Pide Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pırasalı Pide Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017