Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bafra Pide Tarifi

Bafra Pide Tarifi

Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. Bafra pidesinin yapımı kolay gibi gözükse de lezzetinin yerinde olması için hamurunun kıvamına ve fırın ısısı gibi bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekmektedir. Bu yazımda özellikle de kış aylarında rahatlıkla tüketilebilecek ve bambaşka lezzeti ile tadı damaklarda kalacak Bafra pidesinin tarifini yazdım. Umarım beğenirsiniz. Kolay gelsin.

Bafra Pidesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bafra Pidesinin Hamuru İçin;
  • 7 su bardağı un
  • 1 ufak paket kuru maya
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı ılık su

Bafra Pidesinin İçi için

  • 500 gram orta yağlı kıyma3 ya da 4 adet orta boy kuru soğan
  • Tereyağı ya da isteğe göre sıvı yağı
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı karabiber

Bafra Pidesinin Üzeri için

  • Tereyağı
Bafra Pidesi Nasıl Yapılır?

Bafra pidesini hazırlamak için ilk olarak, bir kâseye kuru maya ile çok az ılık su koyulur ve maya bu suda eritilir. Derin ve geniş bir kap alınır ve bu kaba 7 su bardağı un ile göz kararı tuz koyulup, karıştırılır. Karıştırma işleminin ardından, unun içine eritilmiş maya da eklenir ve son olarak yavaş yavaş ılık su koyulup, yoğurma işlemiyle yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen yumuşak hamur 30 ile 45 dakika arası dinlendirilmek üzere bir kenara alınır. Daha sonra, orta boy bir tava ocağa alınır ve içine tereyağı koyulur. Tereyağı eriyince, içine 500 gram orta yağlı kıyma eklenir ve orta ateşte ara ara karıştırılarak kıymanın kavrulması sağlanır. Kavrulan kıymanın üzerine göz kararı karabiber ve tuz eklendikten sonra tüm malzemeler karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Ocaktan alınan kıyma ılımaya bırakılır. 3 ya da 4 adet orta boy kuru soğan alınıp soyulur ve ince ince doğranıp, ılımış olan kıymaya koyulur. Kıyma ile soğanlar iyice karıştırılır. Kıymaya soğanı çiğ koymak gerekmektedir. Bu Bafra pidesinin özelliğidir. Daha sonra ise hazırlanıp dinlenmeye bırakılmış olan hamurdan ortalama mandalina büyüklüğünde küçük parçalar koparılıp yuvarlandıktan sonra, her parça yuvarlak şekilde tek tek açılır. Açılan hamurlardan her birinin üzerine kıymalı harçtan koyulup yayıldıktan sonra, hamurların kenar kısımları ortada birleştirilir ve böylece kıymanın üzeri kapatılmış olur. Son olarak, hazırlanmış olan pideler fırın tepsisine alınır ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Bafra pideleri piştikten sonra ocaktan alınır ve sıcak haleyken üzerine tereyağı sürülür. Bafra pideleri sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 09:55:34
Bafra Pide Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bafra Pide Tarifi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Bafra Pide Tarifi"
Emekli Aşçıyım İstanbul da yaşıyorum Anadolu yakasında Kartal da oturuyorum Samsun Bafralıyım sayın ustam tarifiniz gayet güzel çok da lezzetli olur tarifleriniz ellerinize sağlık ama fazla yemeyin bağımlılıkyapar sürekli de hamur işi yiyeceklerden kaçının sağlığınızı etkiler saygılarımla
Selçuk Noyan Ataseven . 08.12.2016
CEVAP YAZ
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Güveç Pide
Güveç Pide
Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyec...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pidel...
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapıla...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pide...
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi değişik mantar çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz. Besley...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Oktay Usta Pide Tarifi
Güveç Pide
Tavuklu Pide
Mayasız Pide Hamuru
Çökelekli Pide
Kuşbaşılı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Evde Kıymalı Pide
Patlıcanlı Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Evde Peynirli Pide
Kır Pidesi
Etli Pide Kalori
Sebzeli Pide
Pastırmalı Pide
Fırında Kıymalı Pide
Kaşarlı Kuşbaşılı Pide
Mayalı Pide
Ispanaklı Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Etli Pide İçi
Soğanlı Pide
Görele Pide
Popüler İçerik
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu ...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı ...
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak i...
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024