pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kıymalı Pide

Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin tarifini inceleyelim.

Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeler:

Hamur için:

  • İki su bardağından iki parmak eksik ılık su
  • İki paket maya (iki tatlı kaşığı)
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İki su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • 6-7 bardak un

Not: Daha az yapmak isterseniz malzemeleri daha az kullanabilirsiniz.

Kıymalı iç için:

  • 1.5 kilo dana kıyması (350 gr kuzu da karıştırdım ben)
  • 3 adet soğan
  • 4 adet kabukları soyulmuş domates
  • Bir demet maydanoz
  • Sivri biber ( üç adet )
  • 2 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
  • 2,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

Not: Biz bu içle 40’ a yakın kıymalı pide  yaptık. 

Kıymalı Pide Hazırlanışı;İlk olarak kıymalı içimizi hazırlayalım. Sonrasında pide yapımında unutulmaması gereken bazı önemli maddeler var ilki iç malzemelerinizi ayrı ayrı robottan geçirin, eğer robotunuz yok ise, çok ince şekilde doğrasanız da olur.

Kıymalı Pide

İlk önce soğanları, sonra domatesi ve biberi mikserden geçirin. Maydanozu mikserden geçirmeyin minik minik doğrayın.  Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ilave edip karıştırın. Etiniz yağsızsa biraz yağda ilave edebilirsiniz. Üzerini kapatın, dinlenmeye koyun. Hamuru için su, maya ve şekeri bir kaba ilave edip karıştırın. Üç dakika maya kabarana kadar bekleyin. Geri kalan bütün malzemelerini ilave edin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar güzelce yoğurun. Hamuru bir kenarda dinlenmeye alın. Açma kısmına gelince hamuru istediğiniz ölçüde hamuru ufak bezelere ayırın. Ben elma boyutunda tuttum büyüklüklerini. Unlanmış bir zeminde hamuru orantılı olarak açın, orta kısıma içinizi dökün. Tutması için güzelce bastırın. Eğer içiniz kuru gibi görüyorsanız hafif ıslata bilirsiniz elinizi ve o şekilde de bastırabilirsiniz. Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan orantılı birleştirin. Yağlı kağıda güzelce dizin. Önceden ısıtılmış fırına 200 derece üzeri kızara kadar pişirin. Fırından çıktıkları gibi bol tereyağı sürün  üstlerine. Afiyet olsun 

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:37:15

Kıymalı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017