pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir pide tarifidir. Pidenizi uzun süre saklamak isterseniz bu da mümkündür. Saklama poşetleri ya da kaplarına koyarak buzluğa atabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarır mikro dalga fırında ya da tost arasında ısıtarak servis edebilirsiniz. Taze yapılmış gibi olacak ve lezzetinden hiç bir şey kaybetmemiş olacaktır. 

Çökelekli pide yapımı için gerekli malzemeler 

Hamur için
  • Bir buçuk su bardağı süt 
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ 
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığına kadar)
İç harcı için
  • Yarım kilo çökelek
  • Bir demet maydanoz 
  • Bir çay kaşığı pul biber 
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir adet kuru soğan 
Çökelekli pide yapılışı, pidemizin yapımı için ilk olarak hamurun yapılması gerekir.
Çökelekli Pide

Bir buçuk su bardağı süt bir cezveye ya da kaba alınarak elinizi yakmayacak şekilde ısıtılır. Derin bir kaba bir buçuk su bardağı ılımış süt konulur tuz ve yağ eklemesi yapılır. Ardından yavaş yavaş un eklenir ve yoğurulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekir. Hamur istenilen kıvama gelince üzerine bir bez örtülerek bir kenara alınır ve iç harç hazırlanmaya başlanır. İç harç için yarım kilo çökelek bir kaba alınır. Üzerine bir demet maydanoz yıkanır ve çok küçük bir şekilde doğranır. Ardından bir soğanın kabukları soyulur ve o da çok küçük doğranır aksi halde iyi pişmez. İki yemek kaşığı dolusu tereyağı bir kaba konulur ve ocağa alınıp altı açılır ve yağ eritilir. Fakat kavrulmamalıdır. Eriyince ocaktan alınmalı ve çökeleğin üzerine dökülmelidir. Kapta bulunan tüm malzemeler iyice karıştırılmalı. Ardından dinlenmiş olan hamurdan bezeler alınarak açılmalıdır. Pide harcı konulmalı ve ister açık şekilde ister kapalı fırına verilmelidir. Yüz seksen derecede üzeri kızarana kadar pişirilmelidir. Ardından sıcak servis edilir. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:36:45

Çökelekli Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çökelekli Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017