pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Şekerli Pide

Şekerli pide, Elazığ ve Gaziantep yörelerinde yaygın bir şekilde hazırlanan pide çeşitlerinden biridir. Şekerli pide tuzu alınmış inek peyniri kullanılarak hazırlanmaktadır. Pide genelde başlı başına bir ana yemek türü olsa da şekerli pide akşam yemeklerinden sonra tatlı niyetine tüketilebilir. Elazığ ve Gaziantep'te iç harcı evde hazırlanır ve pişirilmesi için fırına gönderilir. Ancak şekerli pide evde de pişirilebilir. Ev ortamında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz şekerli pide ile evinizin yıldızı olabilir, misafirlerinizi bu muhteşem lezzet ile kıskandırabilirsiniz.

Şekerli Pide İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kahve kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • Yarım kilo tuzsuz inek peyniri
  • 125 gram margarin

Şekerli Pide Hazırlanışı

Şekerli pidenin hamuru için geniş bir kabın içine un elenerek alınır.

Şekerli Pide

. Ortası açılarak maya el ile ezilerek eklenir. Ezilen mayanın üzerine 1 kahve kaşığı toz şeker ve ılık su eklenerek maya su ile iyice ezilir. Üzerine tekrar süt, yeteri kadar tuz ve 1 çay bardağı sıvı yağ eklenip homojen bir şekilde yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamurun kıvamına göre süt ya da un eklenip kıvamı ayarlanabilir. Hazırlanan hamurun üzerini sıkıca kapatarak sıcak bir ortamda yarım saat mayalandırılır.

Çukur bir kabın içine tuzsuz peynir alınarak ezilir. Üzerine toz şeker, yumurtalar ve oda sıcaklığında erimiş margarin eklenerek karıştırılır. Margarin ocakta hafif eritilerek malzemelere eklenebilir. Mayalanan hamurdan göz kararı parçalar alınarak tezgahın üzerinde el ile açılır. İçine hazırlanan iç harçtan yayılarak hamurun kenarı pide şeklinde kıvrılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Fırın kabı yağlanarak hazırlanan pideler fırın kabına sıralanır. Pideler 200 derecelik fırına verilerek üzeri pembeleşinceye kadar fırında bekletilir. Fırından alınan pideler ilk sıcaklığını attıktan sonra servise sunulur. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 15:31:58

Şekerli Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şekerli Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017