pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yarayacak ve sizde lezzeti bol, kıvamı tam pide hamuru yapabileceksiniz. Aslında püf noktalara uyduğunuzda veya tarifi tam uyguladığınızda pide hamuru mayalamanın hiç gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor olmadığını göreceksiniz. Bu tarifi uygulamanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz, içine hangi malzemeyi koyarsanız koyun sofraya muhteşem bir pide çıkaracaksınız.

Pide Hamuru Yapmanın Püf Noktaları 
Öncelikle tüm malzemelerin mayada dahil taze olması gerekmektedir. Sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli bir noktadır. Tüm mayalı hamurlarda az da olsa şeker kullanılmalıdır çünkü şeker mayayı destekler ve hamur daha iyi mayalanıp kabarır. Hamur ne kadar yumuşak olursa, pişme işlemi sonrası bir o kadar puf puf olur. Genelde hamurlar oda sıcaklığında 1 saatte mayalanır, ancak aceleniz varsa hamurunuzu bir tencereye alıp, kapağını kapatın ve 15 sn kadar çok kısık ateşte ocakta tutun sonra alın ve tencereyi bir örtüye sarın, pide hamurunuzun daha çabuk mayalandığını göreceksiniz. Diğer bir yöntem ise 40 derecelik bir fırında dahada çabuk mayalayabilirsiniz.
Pide Hamuru Nasıl Yapılır

br>

Pide Hamuru Tarifi 
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş) 
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar ılık su
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Unu geniş ve derin bir kaba alın ve unun ortasını havuz gibi açın, una kuru maya, sıvı yağ, tuz,toz şeker ve tereyağını ilave edip bir yoğuralım. Ilık suyu yavaş yavaş dökerek hamuru kulak memesi kıvamına getirene kadar yoğurma işlemine devam edelim. Kulak memesi kıvamına gelmiş hamurun üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kaplayalım. Yaklaşık 1 saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Mayalanma işlemi bittikten sora hamurunuza şekil vermeden biraz daha yoğurup gazını çıkarın. Artık elinizde güzel bir pide hamuru mevcut. Bu pide hamurunu istediğiniz tüm pide çeşitleri için uygulayabilirsiniz, özellikle ani misafirleri gelen biri iseniz bu hamuru buzdolabınızın derin dondurucusunda saklayabilir, hamur çözüldükten sonra hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.





Yayınlanma Tarihi : 24.12.2016 10:52:06

Pide Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pide Hamuru Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017