pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi; Türk mutfağının vaz geçilmez lezzetlerinden biridir. İçinin ana malzenesi kıyma, çeşitli baharatlar ve sebzelerden yapılır. Daha önce yapmayan biri kıymalı pidenin zor hazırlandığını sanır. Aslında öyle değildir. Lezzetli olduğu kadar yapılması da çok kolaydır. Bugün sizlerle kıymalı pide hazırlayalım. Hem iç malzemesi nasıl yapılır, hem de pidenin nasıl yapıldığını öğrenelim. 
Kıymalı pide nasıl yapılır
İç için malzemeler:
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Kara biber
  • Kimyon ( istediğiniz baharatlardan da katabilirsiniz)
Hamuru için malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Un
Yapılışı: ilk önce hamuru hazırlayalım. Bir kaba sütü, sıvı yağı, yumurta, tuz, şeker ve ılık suda mayayı eriterek alalım.
Kıymalı Pide İçi

Sonra üzerine azar azar un ekleyerek yoğuralım hamurumuz kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak. Yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakalım. Sonra iç malzemesini hazırlayalım. Soğan, sarımsak ve biberleri rondo dan geçirelim ve bir kaba alalım. Domateslerin kabuğunu soyup ince ince doğrayalım ve onuda soğanların üzerine ilave edelim. Daha sonra üzerine kıyma, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edelim. Hepsini bir güzel karıştıralım ve biraz dinlendirelim. Hamurumuz mayalandıktan, harcımız dinlendikten sonra pidemizi yapmaya başlayalım.( ev de yapmak istemiyorsanız iç malzemeyi ekmek fırınına da gönderebilirsiniz) Hamurdan mandalina büyüklüğün de alalım ve düz bir zemin üzerin de ince uzun bir şekilde açalım. Üzerine hazırladığımız iç harçtan koyup üzerine iyice yayalım sora ağlanmış fırın tepsisine alalım. Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırın da pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım dilimleyin. Bunun yanın da en iyi yeşil salata ve ayran ile servis yapalım.

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2016 14:05:47

Kıymalı Pide İçi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Pide İçi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017