pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Etli Pide

Etli pide, Türk  damak zevkine uygun bir yiyecektik.özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur pidesidir. Her ne kadar Konya ile adını duyurmuş olsa da Kayseri ilimizde de oldukça fazla yapılan ve tüketilen bir pide çeşididir etli pide. Öyle ki çok sayıda etli pide salonları bulunmaktadır. Kayseri ilimizin develi ilçesinde yapılan etli pide dünyanın çeşitli ülkelerinde kendi adını verdiği develi cıvıklısı yani etli pide salonları açmıştır ve çok sayıda müşterisi bulunmaktadır. Türk mutfağında çok sayıda pide çeşidi vardır kıymalı pide, kaşarlı pide, pastırmalı pide, sucuklu pide ve peynirli pide. Etli pide kalori yönünden oldukça fazla olsa da çoğu insan tarafından sevilerek tüketilmektedir.

Ev yapımı etli pide tarifi:
Hamuru için gerekli malzemeler,
  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 şu bardağı sulu yoğurt,
  • 40 gr yaş maya,
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker'
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 5 veya 6 bardak un,
 3 bardak kepekli 3 bardak sade un kullanılırsa daha iyi olur. Kişi sayınız az ise  malzemeleri yarıya indirerek yapabilirsiniz.

Etli pidenin iç malzemeleri:
  • 250 gr dana 250 gr kuzu kuşbaşı et çok küçük doğranmalı,
  • 50-100 gr kuyruk yağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 4 adet yeşil biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
Etli pidenin yapım aşaması:
Pidenin yapımında ilk önce hamurdan başlıyoruz derin bin kaseye maya ve şekeri koyup üstüne ılık suyu döküyoruz 3 dk bekleyip mayayı kabartıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de teker teker ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
Etli Pide

Yoğurma işlemi bittikten sonra hamur dinlenmesi için üzerini hafif bir şekilde kapatıp bekletiyoruz. 
 Daha sonra  iç malzemesini hazırlıyoruz. Derin bir kabın içine küçük kuş başı şeklinde doğradığımız dana,kuzu etlerimizi alıp kuyruk yağını da ilave ediyoruz. ayrı bir yerde soğan, biber, ve domatesleri ince doğrayıp etlerin içine katıyoruz içerisine salça, tuz,pul biberi de ilave edip karıştırıyoruz. bekletip dinlendirdiğimiz hamuru avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırıp yumak yapıyoruz yaptığımız yumakları teker teker oval şeklinde açıyoruz açtığımız hamurun  kenarlarında bir parmak boşluk kalacak şekilde iç harçtan seriyoruz ve iki ucunu birleştirip boş bıraktığımız kenarları üstüne kapatıyoruz orta kısmı açık kalacak şekilde yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye uzunlamasına diziyoruz ve üstüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 220 derece fırında 20 dk pişiriyoruz. Dilerseniz fırından çıkardığınız pidelerin yan kısımlarına tereyağı sürüp yumuşaması için üstünü kapata bilirsiniz.



Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:34:01

Etli Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etli Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017