pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sütlü Pide

Sütlü pide, tarifi gayet kolay bir şekilde hazırlanan ve lezzetine doyamadığımız bir tariftir. İster sabah kahvaltısında ister de 5 çayında veya gün ve komşu toplantılarında yaparak yiyebilirsiniz. Üstelik sütlü pideyi farklı iç harç malzemeleri ile hazırlayarak farklı tatlar çıkarabilirsiniz. Eğer isterseniz iç harç kullanmadan bile rahatça tüketebilirsiniz. Çünkü oldukça lezzetli ve de en önemlisi çok doyurucu bir tariftir. İsterseniz hemen malzeme listesine geçelim.

Sütlü pide için gerekli malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 paket yaş maya 
  • Bir dolu çay kaşığı tuz 
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker 
  • Aldığı kadar un
İç harcı için:
  • Küçük bir kase çökelek 
  • Küçük bir kase rendelenmiş köy peyniri 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • Üzerine sürmek için yumurta, çörek otu veya susam
Sütlü pide yapılışı:

Öncelikle sütlü pide hamurunu yoğuracağınız geniş bir kap alın. Daha sonra içine önceden ısıtılmış sütü koyun, sonra sıvı yağ, yaş maya, tuz ve şekeri koyup elinizle karıştırın.
Sütlü Pide

Faks sonra unu ince delikli bir süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın. Kulak memesi kıvamında olması gerekir. Daha sonra hamurun mayalanması için üzerini iyice kapatın ve yaklaşık olarak 1 saat kadar bekletin. Hamur mayalanırken siz sütlü pidenin iç harcını hazırlayın. Önce geniş bir kap içine önce çökeleği koyun ve üzerine önceden hazırlanan rendelenmiş köy peynirini ilave edin ve üzerine yine daha önceden hazırlanmış olan ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Son olarak pul biberde ekledikten sonra harcımız hazır hale gelmiştir. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparın ve bir tahta üzerinde yaklaşık 1 santim kadar açarak içine hazırladığınız peynirli karışımdan sürün ve kapatarak pide şekli verin. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Bittikten sonra çırpılmış yumurtayı sütlü pidelerin üzerine sürün. Daha sonra çörek otu veya susam dökerek süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve fırından çıkarıp sıcak olarak servis edin. Sütlü pide tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 14:02:13

Sütlü Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sütlü Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017