Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pideleri pişirdikten sonra sıcak olarak sunum yapmanızı tavsiye ederiz. Sıcak sıcak dumanı üstüne de tavuklu pidelere kim hayır diyebilir ki.

Tavuklu Pide İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İç Harcı için

  • 600 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane dolmalık kırmızıbiber
Üzerine Sürmek için
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuklu Pide Nasıl Yapılır?

Tavuklu pide için mayayı çukur bir tabağın içerisine alın ve içerisine toz şeker ile bir çay bardağı ılık süt ilavesi yapıp karıştırın. Mayayı bu şekilde birkaç dakika bekletin. Maya beklerken unu bir karıştırma kabının içerisine alın ve içerisine yumurta, tuz, sıvı yağ ve su ilavesi yapın. Diğer tarafta beklemekte olan mayalı karışı da ilave edip yoğurma aşamasına geçin.
Hamuru eliniz ile toparlanana dek yoğurmaya devam edin. Yoğrulmuş olan hamurun üzerine bir streç kapatıp yarım saat oda sıcaklığında bekletin. Hamur mayasını beklerken siz de bu arada tavuklu harcı hazırlamaya geçin.

Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini bir tencere veya tavanın içerisine alıp kavurmaya başlayın. Tavuk etlerini kendini çekince içerisine yağ ilavesi yapıp karıştırın. Kuru soğanın kabuklarını soyun ev ince kıyım olacak şekilde doğrayıp tavuk etlerinin üzerine ilave edin. Dolmalık biberleri ve sivri biberi temizleyip dilimleyin ve karışımın içerisine alıp harmanlayın. Malzemeleri birkaç dakika kavurun ve içerisine iki diş sarımsağı rendeleyip ilave edin. Domates salçası, tuz ve baharatları tavuklu harcın içerisine alıp karıştırın. Hazır hale gelmiş olan tavuklu iç harcı soğuması için bir kenara kaldırın.

Mayası gelmiş olan hamurdan küçük bir avuç hamur kopartın ve üzerine un serpiştirip merdane ya da oklava ile açın. Açılan hamurun kenarlarını bir kat katlayıp iç kısmına tavuklu harçtan ilave edin. Harcı kaşığın ters tarafı ile yayın. Diğer kalan hamur ve iç harca da aynı işlemi uygulayın. Hazırlanmış pideleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Hamurların kenara sürmek için zeytinyağı ile yumurta sarısını karıştırın ve fırça ile sürün. Fırının ayarını 180-185 dereceye getirin. Pideleri fırına gönderin ve 20-25 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından pideleri fırından alıp birkaç dakika dinlendirin ve ardından dilimleyip sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
21.01.2024 02:50:51
Tavuklu Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuklu Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024