Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide, Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında birden çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir. Sık sık tüketilmesi de obezite artışına neden olmaktadır. Sucuklu kaşarlı pidenin hem kalori değeri hem de besin değeri oldukça yüksek.
Bu yüzden diyetler yapanların sucuklu kaşarlı pide tüketmesi pek önerilmemektedir. Sucuklu kaşarlı pide sadece dışarı da tüketilen bir yiyecek değildir. Herkes evinde gönül rahatlığı ile sağlıklı yapabilir.

Sucuklu Kaşarlı Pide Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gram kaşar rendesi
  • 150 gram sucuk
  • 100 gram salam

Sucuklu Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?


Sucuklu kaşarlı pide yapımına ilk olarak hamurunu yoğurma işlemi ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına ılık sütü, su, şeker ve maya ilave edin ve süt maya karışımı iyice kabarana kadar bekleyin. Kabardıktan sonra yağı ve tuzu ilave edip ardında unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım. Sucuklu kaşarlı pidenin hamurunu yoğurduktan sonra üzerine kapatıp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken sucukları ve salamları küçük küçük doğrayın.
Hamur mayalandıktan sonra küçük bir tabağın içine sıvı yağ koyun ve elinizi yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Temiz bir tezgâhın üzerine veya ekmek tahtasının üzerinde merdane ile yuvarlamış olduğunuz hamuru açın ve üzerine doğramış olduğunuz salam ve sucuğu eşit bir şekilde serpiştirin. Daha sonra hamurun açılmaması için elinizi ıslatın ve hamurun kenarlarını kıvırın ve hamurun karşılıklı ucunda tutup azcık çekin ve pide şekli verin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve üzerine hafif un serpin. Hazırlamış olduğumuz pideleri tepsiye dizin. Küçük bir sos kasesinin içine yumurta sarısını ekleyin azcık da sıvı yağ ekleyin ve pidelerin üzerine sürün. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırına arın 20 dakika kadar pişirmeye bırakın. Sucuklu kaşarlı pide pişmeden 5 dakika önce fırında çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit bir şekilde serpiştirin. Sucuklu kaşarlı pideyi 5 dakika daha pişirdikten sonra fırında çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 05:59:11
Sucuklu Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sucuklu Kaşarlı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sucuklu Kaşarlı Pide"
Merhaba, sucuklu kaşarlı pideyi evdeki fırınımda da yapmak istiyorum ama tam olarak başarılı olup olmayacağım konusunda emin değişim yardımcı olur musunuz?
Rüveyha . 24.10.2018 23:08:24

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024