Soğanlı Pide

Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gibi et yemekleri ile de yaygın bir şekilde tüketimi yapılmaktadır. Pide hamuru hazırlandıktan sonra pide şeklinde açılarak içinde kullanılmak için peynir, kıyma, et, farklı sebzeler ile iç harç hazırlanıp üzerine yerleştirilir.
Pide tek başına bir yemek olma özelliğine sahiptir. Soğanlı pide de farklı bir iç harçla hazırlanan bir pide türüdür. Soğanın o muhteşem lezzeti ortaya çıkan pidenin tadına doyum olmaz. Özellikle soğan tüketmeyi sevmeyen kişiler için soğan tüketmenin kolay yollarından biridir. Bu sayede hem muhteşem bir lezzet ile buluşulur hem de soğanın o mucizevi faydalarından yararlanılabilir.

Soğanlı Pide İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru için

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 şeker kaşığı toz şeker ve yeteri kadar tuz

İçi için

  • 1 kilo orta boy kuru soğan
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 bağ maydanoz
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
Üzeri için
  • 1 tane yumurta sarısı
Soğanlı Pide Nasıl Yapılır?

Soğanlı pidenin hamuru için çukur bir kabın içine un elenerek aktarılır. Maya, toz şeker ve ılık süt bir kâsenin içinde buluşturularak üzeri kapatılıp kabarması beklenir.
Kabaran sütlü maya çukur kabın içine alınan unun ortası havuz şeklinde açılarak boşaltılır. Üzerine yeteri kadar da tuz eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilene kadar iyice yoğrulur. Hazır hale gelen hamurun üzeri bir örtü ile kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.

Bu arada iç harç hazırlanmaya başlanır. İç harç için soğanların kabukları soyulup yıkanır. Soğanlar tercihe göre robotta çekilebilse de el ile ince piyazlık doğrandığında sonuç daha güzel olacaktır. Tüm soğanlar doğrandıktan sonra uygun bir tencereye alınıp üzerine 1 çay bardağı su eklenip eklenen suyu çekene kadar orta hararetli ocakta pişirilir. Suyunu çeken soğanlara 2 kahve fincanı kadar sıvıyağ eklenip, kavrulur. Soğanlar istenilen kıvama ulaştıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletilir. Beyaz peynir bir çatal yardımı ile ezilir. Maydanozlar incecik kıyılır. Peynir, maydanoz, karabiber ve kırmızı toz biber soğuyan soğanlara eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır.

Mayalanmaya bırakılan hamur bir iki defa yoğrularak iki eşit parçaya bölünür. Fırın kabı yağlanarak hamurun bir parçası yağlanmış tepsiye el ile yayılır. Tepsiye yayılan hamurun üzerine hazırlanan iç harç her tarafını kapatacak şekilde yayılır. Kalan diğer hamur tepsi boyutunda el ile açılarak iç harcın üzerine serilir. Tepsiye hazırlanan soğanlı pide keskin bir bıçak yardımı ile kare şeklinde dilimlenir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Pidenin üzeri istenilen kızarıklığa ulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Fırından alınan soğanlı pide yanında ayran ile sıcak olacak şekilde servis yapılır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:04:44
Soğanlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Soğanlı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Soğanlı Pide"
Merhaba ben birkaç defa farklı tariflerde pide yaptım. Bu yüzden kıymalı pide benim için hem harika hem çok lezzetlidir. Ama benim merak ettiğim başka bir pide çeşidi soğan pidesidir. Bunu ilk defa duyuyorum resmini gördüğüm için dikkatimi çekti. O yüzden soğan pidesi yapmak istiyorum. Bunun tarifini verebilir misiniz?
Mesude . 01.11.2018 08:42:13

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024