Pırasalı Pide Tarifi

Pırasalı Pide, özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Besleyici özelliği fazla olan pırasalı pide tarifi misafirleriniz için de gayet güzel bir tercih olabilir. Beş çaylarında veya kahvaltı sofraları için de farklı tarifler ve lezzetler tatmak istiyor iseniz bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Sevdiğiniz insan tarafından tam not alacak bu pırasalı pide tarifini evinizde rahatlıkla yapabilir ve malzemelerini kolaylıkla temin edebilirsiniz. Şimdi pırasalı pide nasıl yapılır bunu sizlerle paylaşacağım.

Pırasalı Pide Malzemeleri

  • Bir paket yaş maya
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • İki adet yumurta beyazı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kilo un
  • Ilık süt

İç Harcı için

  • Üç tane pırasa
  • İki adet haşlanmış patates
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • İki yüz gram böreklik lor
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • İki adet yumurta sarısı
  • Susam
Pırasalı Pide Nasıl Yapılır?

İlk olarak pidenin hamurunu hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içine bir kilo unu alın ve unun ortasını açın. Ayrı bir kâse içine bir paket yaş mayayı, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şekeri ılık süt ile iyice karıştırın. Bu karışımı unu ortasına boşaltın ve iki adet yumurta beyazı, yarım çay bardağı sıvı yağı da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile kapatarak yarım saat kadar mayalanması için bir kenara alın. Sizde bu arada pidenin içini hazırlamaya geçin. Bunun için iki adet patatesi haşlayın ve daha sıcak iken çatal yardımı ile ezin. Yıkanmış pırasaları ince ince doğrayın. Lor peynirini de iyice ezin başka çeşit peynirde kullanabilirsiniz. Bütün malzemeleri derin bir kabı içine alın. Tuz, karabiber, pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı da ilave ederek iyice karıştırın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler elde edin ve hafif unlanmış tezgâhta merdane yardımı ile hamurları açın. Hamurların ortasına hazırlamış olduğunuz iç harcı koyun ve hamurun her yerine malzemeyi eşit şekilde yayın hamurların iki ucunu birleştirin. Yumurta sarısını pidelerin kenarına fırça yardımı ile sürün ve susam atın. Yağlanmış fırın tepsisine pideleri aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın ve yaklaşık olarak 25 dakika kadar pidelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pideler kurumasın diye üzerine eritilmiş tereyağı fırça yardımı ile sürün ve sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 15:11:56
Pırasalı Pide Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pırasalı Pide Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pırasalı Pide Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024