Pide içi, pide ana malzemesi un olan içerisine süt yağ tuz eklenerek yoğurulan ve yassı bir şekil verilerek ister sade ister içli hazırlanarak fırında pişirilen bir yemektir. Damak tadına göre farklı iç malzemeleri kullanılarak yapılabilir. Hemen hepsi birbirinden lezzetli olur ve iç harcına göre her öğün tüketilebilir. Mesela peynirli sucuklu kaşarlı çökelekli patatesli sabah kahvaltılarda tüketilirken kıymalı, kavurmalı, pastırmalı genelde öğle ve akşam yemeklerinde tüketilir.
Çok sevilen bazı pide içi tarifleri.
Peynirli pide içi yapımı için gerekli malzemeler
Yarım kilo köy peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
Bir adet kuru soğan
Bir tatlı kaşığı pul biberi
İki yemek kaşığı tereyağı
Peynirli pide içi yapımı, peynirli pide için ilk olarak köy peynirinin tuzu kontrol edilir eğer çok tuzlu ise bir süre sıcak su içerisinde bekletilir ve fazla tuzundan arındırılır. Ardından derin bir kaba peynirler rendelenir. Üzerine yarım demet maydanoz ve dere otu çok ince bir şekilde doğranarak eklenir. Bir adet kuru soğan da çok küçük doğranarak eklenir. Pul biberi eklenir ve karıştırılır. Son olarak tereyağı eritilir ve üzerine ilave edilip karıştırılır. Sonra pide üzerine serilerek fırına verilir.
Kıymalı pide içi yapımı için gerekli malzemeler
Yarım kilo kıyma
Bir adet yeşil sivri biber
Bir adet kırmızı biber
Bir adet soğan
İki üç diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı pul biberi
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı salça
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir adet domates
Yarım demet maydanoz
Kıymalı pide içi yapımı, kıymalı pide için ilk olarak domates biber maydanoz yıkanır.
Ardından soğan ve sarımsaklar soyularak yıkanır. Biberler soğan sarımsak domates üç dört parçaya ayrılır ve rondoya konulur. Rondo da iyice çekilir büyük parçalar kalmamasına dikkat edilir. Rondodan çekilen malzemeler derin bir kaba alınır. Üzerine yarım kilo kıyma eklenir. Tuz pul biber karabiber ve bir yemek kaşığı salça eklenir. Yarım demet maydanoz ince ince doğranır. O da eklenir tüm malzeme iyice karıştırılır. Pide hamuru ilke birleştirilir ve fırına verilir.
Mantarlı pide içi yapımı için gerekli malzemeler
Yarım kilo mantar
Bir adet yeşil biber
Dört yemek kaşığı zeytinyağı
Bir çay kaşığı pul biber
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber
Yüz gram kaşar peyniri
Mantarlı pide içi nasıl yapılır?
Mantarlı pide için ilk olarak mantarlar iyice yıkanır ve silinir, isterseniz kabuklarını da soyabilirsiniz. Ardından mantarları ve biberleri bir tavaya alın ve ocağa koyup altını açın üzerine dört yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soteleyin. Üzerine bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocaktan alın ve biraz soğuyunca yüz gram kaşar peynirini rendeleyip üzerine ekleyin ve karıştırın ardından pide hamurunun üzerine ekleyip fırına verin.
20.01.2024 20:25:39
Pide İçi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Kıymalı pide tarifinizde sıvı yağın ne yapılacağını yazmamışsınız.
Saygılar. Hakan Karaağaçlı . 10.10.2016
Özgüneş : Merhaba. İç harcı için gerekmektedir. Sıvıyağ yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Daha faydalı olur. 17.09.2018 19:40:11
Rıdvan : Sıvıyağ kıymalı pidede harca katulmalıdır. Böylece daha yumuşak ve lezzetli olur. Afiyet olsun dileklerimizi iletiyoruz. İyi günler Hakan bey. 10.08.2018 11:22:32
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024