Pide İçi

Pide içi, pide ana malzemesi un olan içerisine süt yağ tuz eklenerek yoğurulan ve yassı bir şekil verilerek ister sade ister içli hazırlanarak fırında pişirilen bir yemektir. Damak tadına göre farklı iç malzemeleri kullanılarak yapılabilir. Hemen hepsi birbirinden lezzetli olur ve iç harcına göre her öğün tüketilebilir. Mesela peynirli sucuklu kaşarlı çökelekli patatesli sabah kahvaltılarda tüketilirken kıymalı, kavurmalı, pastırmalı genelde öğle ve akşam yemeklerinde tüketilir.
Çok sevilen bazı pide içi tarifleri.

Peynirli pide içi yapımı için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo köy peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı pul biberi
  • İki yemek kaşığı tereyağı
Peynirli pide içi yapımı, peynirli pide için ilk olarak köy peynirinin tuzu kontrol edilir eğer çok tuzlu ise bir süre sıcak su içerisinde bekletilir ve fazla tuzundan arındırılır. Ardından derin bir kaba peynirler rendelenir. Üzerine yarım demet maydanoz ve dere otu çok ince bir şekilde doğranarak eklenir. Bir adet kuru soğan da çok küçük doğranarak eklenir. Pul biberi eklenir ve karıştırılır. Son olarak tereyağı eritilir ve üzerine ilave edilip karıştırılır. Sonra pide üzerine serilerek fırına verilir.

Kıymalı pide içi yapımı için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • Bir adet yeşil sivri biber
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet soğan
  • İki üç diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biberi
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir adet domates
  • Yarım demet maydanoz
Kıymalı pide içi yapımı, kıymalı pide için ilk olarak domates biber maydanoz yıkanır.
Ardından soğan ve sarımsaklar soyularak yıkanır. Biberler soğan sarımsak domates üç dört parçaya ayrılır ve rondoya konulur. Rondo da iyice çekilir büyük parçalar kalmamasına dikkat edilir. Rondodan çekilen malzemeler derin bir kaba alınır. Üzerine yarım kilo kıyma eklenir. Tuz pul biber karabiber ve bir yemek kaşığı salça eklenir. Yarım demet maydanoz ince ince doğranır. O da eklenir tüm malzeme iyice karıştırılır. Pide hamuru ilke birleştirilir ve fırına verilir.

Mantarlı pide içi yapımı için gerekli malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • Bir adet yeşil biber
  • Dört yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yüz gram kaşar peyniri
Mantarlı pide içi nasıl yapılır?

Mantarlı pide için ilk olarak mantarlar iyice yıkanır ve silinir, isterseniz kabuklarını da soyabilirsiniz. Ardından mantarları ve biberleri bir tavaya alın ve ocağa koyup altını açın üzerine dört yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soteleyin. Üzerine bir çay kaşığı tuz bir çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber ekleyip iyice karıştırın. Ardından ocaktan alın ve biraz soğuyunca yüz gram kaşar peynirini rendeleyip üzerine ekleyin ve karıştırın ardından pide hamurunun üzerine ekleyip fırına verin.
20.01.2024 20:25:39
Pide İçi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pide İçi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pide İçi"
Kıymalı pide tarifinizde sıvı yağın ne yapılacağını yazmamışsınız. Saygılar.
Hakan Karaağaçlı . 10.10.2016

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024