Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yarayacak ve sizde lezzeti bol, kıvamı tam pide hamuru yapabileceksiniz. Aslında püf noktalara uyduğunuzda veya tarifi tam uyguladığınızda pide hamuru mayalamanın hiç gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor olmadığını göreceksiniz.
Bu tarifi uygulamanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz, içine hangi malzemeyi koyarsanız koyun sofraya muhteşem bir pide çıkaracaksınız.

Pide Hamuru Yapmanın Püf Noktaları


Öncelikle tüm malzemelerin mayada dahil taze olması gerekmektedir. Sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli bir noktadır. Tüm mayalı hamurlarda az da olsa şeker kullanılmalıdır çünkü şeker mayayı destekler ve hamur daha iyi mayalanıp kabarır. Hamur ne kadar yumuşak olursa, pişme işlemi sonrası bir o kadar puf puf olur. Genelde hamurlar oda sıcaklığında 1 saatte mayalanır, ancak aceleniz varsa hamurunuzu bir tencereye alıp, kapağını kapatın ve 15 sn kadar çok kısık ateşte ocakta tutun sonra alın ve tencereyi bir örtüye sarın, pide hamurunuzun daha çabuk mayalandığını göreceksiniz. Diğer bir yöntem ise 40 derecelik bir fırında dahada çabuk mayalayabilirsiniz.

Pide Hamuru Tarifi

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar ılık su

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?


Unu geniş ve derin bir kaba alın ve unun ortasını havuz gibi açın, una kuru maya, sıvı yağ, tuz, toz şeker ve tereyağını ilave edip bir yoğuralım.
Ilık suyu yavaş yavaş dökerek hamuru kulak memesi kıvamına getirene kadar yoğurma işlemine devam edelim. Kulak memesi kıvamına gelmiş hamurun üzerini hava almayacak şekilde streç filmle kaplayalım. Yaklaşık 1 saat kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım. Mayalanma işlemi bittikten sora hamurunuza şekil vermeden biraz daha yoğurup gazını çıkarın. Artık elinizde güzel bir pide hamuru mevcut. Bu pide hamurunu istediğiniz tüm pide çeşitleri için uygulayabilirsiniz, özellikle ani misafirleri gelen biri iseniz bu hamuru buzdolabınızın derin dondurucusunda saklayabilir, hamur çözüldükten sonra hiçbir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

20.01.2024 09:15:52
Pide Hamuru Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pide Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pide Hamuru Nasıl Yapılır"
Yorumunuz...cok guzel gozukuyo
hale . 07.09.2018 11:36:18

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024