Pide Ekmek

Pide ekmek: Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapabilirsiniz ve kolay bir şekilde yapılıyor. Evde yapılan pide ekmeği sanki başka tadı, kokusu ve sıcaklığı oluyor. Pide ekmeğinin yanında zeytin, peynir çay çok güzel gidiyor. Pide ekmeğinin birçok çeşidi vardır.
Susamlı, yumurtalı ve içli olmak üzere farklı şekillerde yapılıyor. Pide ekmeği taze taze yenilirse daha çok lezzetli oluyor. Normal ekmek yerine pide ekmeği çok tercih ediliyor. Doyurucu, besleyicidir ve enerji veriyor. Özellikle et yemekleri ile ya da köfte ile yenilen leziz ve farklı bir ekmektir. Pide ekmeğinin hamuruna isteğe göre yarım bardak tam buğday unu ilave edebilirsiniz. Misafirlerinize ikram edeceğiniz mükemmel bir ekmektir. Çocuklar da çok severek yiyorlar. Pide ekmeğinin içeriğinde protein ve vitamin mineral bulunuyor. Bu yüzden çok sağlıklıdır.

Pide ekmeğinin malzemeleri

  • 2 Bardak beyaz un
  • 1-2 Tatlı kaşığı şeker
  • 1-2 Tatlı kaşığı tuz
  • 2-4 Tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1 Çorba kaşığı süt
  • 3-4 Bardak su
  • 2 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Pide ekmeğinin elde nasıl yapılır?


Eğer elle yapıyorsanız unu, şekeri, tuzu ve mayayı geniş bir kapta karıştıralım. Sonra oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz çok yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olacaktır.
Eğ mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alalım. Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz yine ele yapışan bir kıvamda olması gerekiyor. Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp 1-2 saat oda sıcaklığında bekletelim. Daha sonra hamuru 8 eşit parçaya ayıralım. Her bir parçayı unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısmı bohça yapar gibi büzüp kapatalım. Üstlerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlak veya oval şekil verelim. Ekmekleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. 15 dakika ılık bir yerde bekletelim. Daha sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika ya da üstü hafifçe renk alana kadar pişirelim.

Pide ekmeğinin makinede nasıl yapılır?


Pide ya da ekmekler ekmek makinesinde de çok güzel oluyor ve daha kolay yapılıyor. Makinenizi önce hazır hale getirin. Sonra makinenin haznesine ilk olarak sütü, suyu ve zeytinyağını koyalım. Üzerine unu kaşıkla serperek malzemeleri örtecek şekilde ilave edelim. Daha sonra üzerine tuzu şekeri ekleyelim. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı da ilave edelim. Makine haznesini makineye yerleştirelim ve kapağını kapatalım. Hamur programını seçelim ve makineyi çalıştıralım.

Makine 5-10 dakika çalıştıktan sonra makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğuna emin olalım. Eğer iyi karışmamışsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edelim. 10 dakika sonra hamuru kontrol edelim. Hamurun kıvamı kulak memesinden çok daha yumuşak olması gerekiyor. Hamuru koyu ve sert ise biraz daha su ilave edelim ve hamurumuz yumuşak olsun. Sonra hamurumuzu makineden alalım ve hamurumuzu 8 eşit parçalara bölelim.

Her bir hamurumuzu unlayalım ve mutfak tezgâhına koyalım. İki elimizle yuvarlayalım. Altta kalan kısmını bohça yapar gibi büzelim ve kapatalım. Sonra üstlerine parmak uçlarımızla hafifçe bastıralım ve 1 cm kalınlığında yuvarlak ve oval şekiller verelim. Pide ekmeklerimizi iyice unlanmış tepsiye yerleştirin. Daha sonra 15 dakika ılık bir yerde bekletelim. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:44:10
Pide Ekmek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pide Ekmek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pide Ekmek"
Pide ekmeleri somun ekmeklerine göre daha çok seviyorum. Özellikle sıcak olduğu zaman çok hoşuma gidiyor. Kalori olarak somun ekmek ile aynı şekilde mi bana etki ediyor yoksa somun ekmekten farklı mıdır?
Teşrife . 24.10.2018 20:49:26

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024