Pide Çeşitleri

Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edileni sorarsanız eğer kıymalı pide diyebiliriz. Pide hazırlamak istediğiniz da içerisine ilave edeceğiniz harcı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pide Çeşitleri


Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru için

  • 350 gr un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 fiske şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Harç için
  • 200 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Kıymalı pidenin hazırlanmasına hamur ile başlayın ve bunun için unu derin bir karıştırma kabının içerisine alın. Unun orta kısmını eliniz ile açın ve içerisine verilen malzemelerden tuz, sıvıyağ ve su ilavesi yapın. Suyun içerisine mayayı ve şekeri ekleyip parmak uçlarınız ile mayanın kıvamını açın. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğrulmuş olan hamuru yarım saat kadar üzerine bir bez örtüp dinlendirin. Bu esna da hamurun da mayası gelecektir.
Hamur mayalanırken siz de kıymalı harcın hazırlanmasına başlayabilirsiniz. Kıymalı harç için verilen kıymayı bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Kıymanın rengi değişince içerisine kuru soğanı ince kıyıp ilave edin. Sivri biberi uzunlamasına olacak şekilde iki parçaya kesin ve iç kısımların da bulunan pulları temizleyin. Ardından biberleri ince kıyım yapın ve malzemelerin içerisine ilave edin. 2 yemek kaşığın sıvıyağı ekledikten sonra harcın tuz ve baharatlarını ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Mayası gelmiş olan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve un serpiştirilmiş tezgâhın üzerinde merdane ile açın. Açılan hamurun ortasına kıymalı iç harçtan ilave edip yayın. Hamurun kenar kısımlarını içe doğru katlayın ve hazırlanmış pideyi fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıda yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Kıymalı pide verilen sürenin sonunda hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.

Peynirli Pide İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket yaş maya
Peynirli Harç için
  • 1 tutam maydanoz
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

Pidenin hazırlanmasına ilk önce hamur ile başlayın. Hamuru yapmak için mayayı ve suyu bir kâseye alıp eritin. Geniş bir karıştırma kabı alın ve içerisine unu ilave edin. Unun ortasını açıp içerisine mayalı suyu, tuz, tereyağını ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan hamurun üzerine bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Sürenin ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve merdane ile hamuru uzun şekilde açın. Açılan hamurun ortasına ilave edeceğiniz peynirli karışımı hazırlayın. Peynirleri bir kâseye alın ve üzerine ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırlanmış peynirli harcı hamurun üzerine yayın ve pidenin kenar kısımları içe doğru katlayın. Ardından fırın tepsisini yağlayıp pideleri fırın tepsisine alın. 185 derecelik ısıda peynirli pideleri yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Fırında pişmiş olan pideleri fırından alıp bir bezin arasına sarın ve birkaç dakika dinlendirip sunum yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:10:42
Pide Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pide Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pide Çeşitleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024