Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi değişik mantar çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz. Besleyici özelliği fazla olan mantarlı kaşarlı pide tarifi misafirleriniz için de gayet güzel bir tercih olabilir.
Beş çaylarında veya kahvaltı sofraları için de farklı tarifler ve lezzetler tatmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyorum. Sevdiğiniz insanlar tarafından tam not alacak bu mantarlı kaşarlı pide tarifini evinizde rahatlıkla yapabilir ve malzemelerini kolaylıkla temin edebilirsiniz. Şimdi Mantarlı kaşarlı pide nasıl yapılır bunu sizlerle paylaşacağım.

Mantarlı Kaşarlı Pide Malzemeleri

  • Üç su bardağı un
  • Bir çay kaşığı kadar tuz
  • İki tatlı kaşığı kadar kuru maya
  • İki tatlı kaşığı toz şeker

İçi için

  • Yarım kilo kadar kültür mantarı
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Dört adet taze yeşil biber
  • İki adet taze domates
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • İki su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı tuz

Mantarlı Kaşarlı Pide Nasıl Yapılır?


İlk olarak pide hamurunun yapılması ile işe başlayın bunun için uygun bir karıştırma kabının içine unu alın ve unun ortasını açın. Ayrı bir kâsenin içine iki tatlı kaşığı kuru maya, toz şeker ve tuzu alın ve ılık su ile iyice eritin.
Homojen bir karışım elde ettikten sonra bu karışımı unun ortasına dökün ve yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra hamurun üstünü temiz bez ile kapatın ve yaklaşık olarak yirmi beş otuz dakika kadar mayalanması için bir kenara alın.

Hamur mayalanırken sizde pidenin içini hazırlamaya geçebilirsiniz. Bunun için temiz yıkanmış kültür mantarlarını küçük küçük doğrayın ve uygun bir tava içine tereyağı ve zeytinyağı ilave edin üstüne mantarları boşaltarak sotelemeye başlayın. Mantarlar suyunu çekene kadar soteleyin. Küçük küçük doğramış olduğunuz kuru soğanı ve yeşil biberi de mantarların üzerine ilave ederek beraber soteleyin. Daha sonra küp-küp doğramış olduğunuz domatesleri de ilave ederek beş dakika daha soteleme işlemine devam ettikten sonra ocağın altını kapatın baharat ve tuzunu ayarlayın ve soğuması için açık bir yere alın. Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere alın ve hafif unlanmış olan tezgâhta merdane yardımı ile ince uzun bir şekilde hamuru açın ve mantarlı karışımı hamurun her yerine eşit şekilde yayın ve üzerini kapatacak şekilde kaşar rendesi serpin ve hamurun iki ucunu kapatın. Pidelerin kızarması için 200 derecelik fırına atın yaklaşık olarak yirmi yirmi beş dakika sonra pidelerinizi fırından çıkarın. Pidelerin kurumaması için eritilmiş tereyağını fırça yardımı ile pidenin kenarlarına sürün. Sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 14:06:27
Mantarlı Kaşarlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mantarlı Kaşarlı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mantarlı Kaşarlı Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024