Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pideleri tercih ederken bazıları da yumuşacık olan pideleri tercih etmektedir. Pide ve çeşitleri hemen hemen her öğün tercih edilmektedir.
Sabah kahvaltıların da ara öğünler de ve akşam yemeklerin de ve ev hanımlarının beş çaylarında tercih edilen pidelerin yapılışı da çok pratiktir. Pide çeşitleri arasında çok sık tercih edilen kuşbaşılı pidenin yapılışı şu şekildedir;

Kuşbaşılı Pide Hamuru için

  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 kilo un

İç Harcı için

  • 1 kilo az yağlı kuşbaşı et
  • 5-6 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Bir miktar tuz

Kuşbaşılı Pide Nasıl Yapılır?


Pide yapımına öncelikle hamuru hazırlayarak başlayın. Hamur için derin bir kabın içine kuru mayayı koyun. Daha sonra toz şekeri ve ılık suyu ilave ederek karıştırın. İlave ettiğiniz malzemeleri karıştırdıktan sonra ortalama 15 dakika bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra hazırladığınız karışımın unun içine yavaş yavaş dökün karıştırın.
Daha sonra malzemelerin üzerine yavaş yavaş su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Çünkü yumuşak hamurun mayalanması ve açılması daha kolaydır. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini kapatarak dinlenmeye yanı mayalanmaya bırakın. Güzel mayalanması için hamurun sıcak bir ortamda dinlendirilmesi gerekmektedir. Hamur hazırlama işlemi bittikten sonra iç harcı hazırlamaya başlayın. İç harç için öncelikle biberleri, soğanları ve domatesleri temizleyerek ince ince doğrayın. Daha sonra sarımsakları soyarak rendeleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kuşbaşı etini bir kabın içerisine koyun. Üzerine doğradığınız yeşil biberleri, soğanları, domatesleri ve sarımsağı ilave ederek karıştır. Karıştırdıktan sonra karabiberini, pul biberini ve tuzunu koyarak bütün malzemeleri güzelce karıştırın. İç harcı hazırladıktan sonra mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler alın. Aldığınız bezeleri oklava yardımıyla tezgâhın üzerinde oval şekilde açın. Açtığınız hamurun kalınlığı ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Orta kalınlıkta olması gerekir. Hamuru açtıktan sonra içlerine hazırladığınız kuşbaşılı harçtan koyun ve her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. İç harcı yaydıktan sonra pideleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen pideleri bir bezin arasına alarak bir süre bekletin. Bezin arasında bekletince pideler yumuşacık olacaktır. Beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
20.01.2024 09:11:37
Kuşbaşılı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuşbaşılı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuşbaşılı Pide"
Merhaba bahsettiğiniz tariften kaç tane kulbaşılı pide çıkar acaba akşam için 5 kişiyiz yaklaşık 15 tane çıkar mı?
Salime . 08.10.2018 09:14:24

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024