Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz bunun için ılık suda mayayı eritiyoruz ve kabarana kadar bekliyoruz. Unu yoğurma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz ardından 2 kaşık sıvıyağı, mayalı suyu, şekeri, sütü ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıyoruz. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalanması için bekletiyoruz. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz. Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Damak tadımıza göre tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz ve pişince ocaktan alıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz. Mayalanan hamur bezelerini mutfak tezgâhına un serpip merdaneyle açıyoruz. Uzun bir şekilde açtığımız hamuru elimizle havaya kaldırıp fazla ununu silkeliyoruz. Fırın tepsisine yağlı kâğıt seriyoruz ve açtığımız hamuru tepsiye koyuyoruz. Kıymalı iç harcımızı hamurun üstüne yayıyoruz, küçük tereyağı parçalarını kıymalı iç harcın üstüne serpiyoruz ve hamurun kenarlarını iç tarafa doğru kıvırıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan önce üzerine 1 adet yumurta kırıp 5 dakika da yumurta ile pişiriyoruz. Kıymalı yumurtalı pideyi fırından çıkarınca kenarlarına zeytinyağı ve eritilmiş tereyağı karışımı sürüyoruz. Sıcak olarak servis etmemiz gereken kıymalı yumurtalı pidelerimiz servise hazırdır.