Kıymalı Pide

Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin tarifini inceleyelim.

Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeleri


Hamur için

  • İki su bardağından iki parmak eksik ılık su
  • İki paket maya (İki tatlı kaşığı)
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İki su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • 6-7 bardak un
Not: Daha az yapmak isterseniz malzemeleri daha az kullanabilirsiniz.

Kıymalı iç için

  • 1.5 kilo dana kıyması (350 gr kuzu da karıştırdım ben)
  • 3 adet soğan
  • 4 adet kabukları soyulmuş domates
  • Bir demet maydanoz
  • Sivri biber (Üç adet)
  • 2 kaşık pul biber, kırmızı toz biber, tuz
  • 2,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
Not: Biz bu içle 40'a yakın kıymalı pide yaptık.

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

İlk olarak kıymalı içimizi hazırlayalım. Sonrasında pide yapımında unutulmaması gereken bazı önemli maddeler var ilki iç malzemelerinizi ayrı ayrı robottan geçirin, eğer robotunuz yok ise çok ince şekilde doğrasanız da olur. İlk önce soğanları, sonra domatesi ve biberi mikserden geçirin. Maydanozu mikserden geçirmeyin minik minik doğrayın. Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ilave edip karıştırın.
Etiniz yağsızsa biraz yağda ilave edebilirsiniz. Üzerini kapatın, dinlenmeye koyun. Hamuru için su, maya ve şekeri bir kaba ilave edip karıştırın. Üç dakika maya kabarana kadar bekleyin. Geri kalan bütün malzemelerini ilave edin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar güzelce yoğurun. Hamuru bir kenarda dinlenmeye alın. Açma kısmına gelince hamuru istediğiniz ölçüde hamuru ufak bezelere ayırın. Ben elma boyutunda tuttum büyüklüklerini. Unlanmış bir zeminde hamuru orantılı olarak açın, orta kısma içinizi dökün. Tutması için güzelce bastırın. Eğer içiniz kuru gibi görüyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o şekilde de bastırabilirsiniz. Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan orantılı birleştirin. Yağlı kâğıda güzelce dizin. Önceden ısıtılmış fırına 200 derece üzeri kızara kadar pişirin. Fırından çıktıkları gibi bol tereyağı sürün üstlerine.

Afiyet olsun.
20.01.2024 07:26:16
Kıymalı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kıymalı Pide"
Kıymalı pidenin yapılışı bir nevi lahmacun gibi olduğu için size bu yemeği evde mi yapalım yoksa fırında mı yaptıralım? Bana fırında yaptırmak çok daha mantıklı geldi.
Gülizar . 01.09.2018

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024