Not: Biz bu içle 40'a yakın kıymalı pide yaptık.
İlk olarak kıymalı içimizi hazırlayalım. Sonrasında pide yapımında unutulmaması gereken bazı önemli maddeler var ilki iç malzemelerinizi ayrı ayrı robottan geçirin, eğer robotunuz yok ise çok ince şekilde doğrasanız da olur. İlk önce soğanları, sonra domatesi ve biberi mikserden geçirin. Maydanozu mikserden geçirmeyin minik minik doğrayın. Kıymayı, baharatları ve diğer bütün malzemeleri ilave edip karıştırın.
Etiniz yağsızsa biraz yağda ilave edebilirsiniz. Üzerini kapatın, dinlenmeye koyun. Hamuru için su, maya ve şekeri bir kaba ilave edip karıştırın. Üç dakika maya kabarana kadar bekleyin. Geri kalan bütün malzemelerini ilave edin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar güzelce yoğurun. Hamuru bir kenarda dinlenmeye alın. Açma kısmına gelince hamuru istediğiniz ölçüde hamuru ufak bezelere ayırın. Ben elma boyutunda tuttum büyüklüklerini. Unlanmış bir zeminde hamuru orantılı olarak açın, orta kısma içinizi dökün. Tutması için güzelce bastırın. Eğer içiniz kuru gibi görüyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o şekilde de bastırabilirsiniz. Kenar katlamak içinde bastırın ve uçlardan orantılı birleştirin. Yağlı kâğıda güzelce dizin. Önceden ısıtılmış fırına 200 derece üzeri kızara kadar pişirin. Fırından çıktıkları gibi bol tereyağı sürün üstlerine.
Afiyet olsun.