Kıymalı Pide İçi

Kıymalı Pide İçi; Türk mutfağının vaz geçilmez lezzetlerinden biridir. İçinin ana malzemesi kıyma, çeşitli baharatlar ve sebzelerden yapılır. Daha önce yapmayan biri kıymalı pidenin zor hazırlandığını sanır. Aslında öyle değildir. Lezzetli olduğu kadar yapılması da çok kolaydır. Bugün sizlerle kıymalı pide hazırlayalım. Hem iç malzemesi nasıl yapılır hem de pidenin nasıl yapıldığını öğrenelim.

Kıymalı pide nasıl yapılır?


İç için malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kara biber
  • Kimyon (İstediğiniz baharatlardan da katabilirsiniz)

Hamuru için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Un
Kıymalı Pide İçi Nasıl Yapılır?

İlk önce hamuru hazırlayalım. Bir kaba sütü, sıvı yağı, yumurta, tuz, şeker ve ılık suda mayayı eriterek alalım. Sonra üzerine azar azar un ekleyerek yoğuralım hamurumuz kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak. Yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakalım. Sonra iç malzemesini hazırlayalım. Soğan, sarımsak ve biberleri rondodan geçirelim ve bir kaba alalım. Domateslerin kabuğunu soyup ince ince doğrayalım ve onu da soğanların üzerine ilave edelim.
Daha sonra üzerine kıyma, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edelim. Hepsini bir güzel karıştıralım ve biraz dinlendirelim. Hamurumuz mayalandıktan, harcımız dinlendikten sonra pidemizi yapmaya başlayalım. (Evde yapmak istemiyorsanız iç malzemeyi ekmek fırınına da gönderebilirsiniz) Hamurdan mandalina büyüklüğünde alalım ve düz bir zemin üzerinde ince uzun bir şekilde açalım. Üzerine hazırladığımız iç harçtan koyup üzerine iyice yayalım sora ağlanmış fırın tepsisine alalım. Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirelim. Piştikten sonra fırından alalım dilimleyin. Bunun yanında en iyi yeşil salata ve ayran ile servis yapalım.
19.01.2024 19:20:04
Kıymalı Pide İçi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Pide İçi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Pide İçi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024