Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırlama çok basit bir iş demiş olsak bile aslında pide yapımında en önemli aşama olduğunun da unutmamak gerekir.
Pidenin iç malzemesi ne kadar iyi ve profesyonel hazırlanırsa yaptırılacak pide de o kadar güzel ve lezzetli olur. Tabi pidecinin de hakkını vermek lazım. Kıymalı pide harcının içerisine konulan malzemeler aşağı yukarı aynıdır. Fakat burada önemli olan husus harcın çok sulanmadan en iyi şekilde hazırlanmasını ve pidelerin kuru olmaması için harcın yeterince yağlı olarak yapılmasının sağlanmasıdır. Kıymalı pide içi hazırlarken bilinmesi gereken en önemli şey bu pide ile kaça kişinin doyurulması planlanıyor. Eğer yanına ilave menü de hazırlayacaksanız ki mutlaka ilave yemek çeşitleriniz olacaktır. Bu durumu da göz önüne alarak kaç adet kıymalı pide yaptırmak istediğinize bir karar vermeniz gerekmektedir. 1 kilo az yağlı kıymadan yaklaşık olarak 14 adet açık kıymalı pide yapılabilmektedir. Fakat siz daha etli olsun isterseniz bu sayıyı aşağıya da çekebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Kıymalı pide içi hazırlama için gerekli malzemeler

  • 1 kilo az yağlı dana kıyma,
  • 3 adet kuru soğan,
  • 10 adet sivri biber,
  • 1 diş sarımsak,
  • 8 adet iri domates,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım çay bardağı galeta unu ya da ekmek kırığı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 demet maydanoz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Yeteri kadar tuz.

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Nasıl Yapılır?


Kıymalı pide harcını hazırlamak için iyi bir mutfak robotuna ihtiyacınız bulunmaktadır. Öncelikle tüm sebzeleri yıkayın ve ayıklayıp doğranması için gerekli olan aşamaya getirin. Mutfak robotu ile sırayla domatesleri, soğanları ve sarımsağı, biberleri, maydanozu rondodan geçirin. Elde edilen tüm malzemeleri derin ve kapaklı bir kaba boşaltın. İçerisine tuz, baharatlar salça ile minik minik doğranmış tereyağını atın ve karıştırın. En son olarak da kıyma ile sıvı yağı ekleyip çok sulanmasına fırsat vermeden malzeme ile kıymayı buluşturun. Daha sonra suyunu biraz toparlaması için galeta ununu ilave edin. Kıymalı pide harcı hazırlama işlemi böylece tamamlanmış olur. Bu arada kıymalı pide harcı hazırlama girişimine mutlaka pideyi yaptırmadan yarım saat önce başlamaya özen gösterin. Yoksa pide harcı çok su bırakır. Şimdiden herkese afiyet olsun.
20.01.2024 06:20:57
Kıymalı Pide İçi Hazırlama ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Pide İçi Hazırlama"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024