Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatiftir. Akşam işten geldiniz ya da hafta sonu çocuklar acıktılar ve yemek için gözünüzün içerisine bakıyor sizin ise kalkıp tüm imkânları seferber edip yemek hazırlayacak havanız yok.
Bu durumlarda hemen kaşarlı pideye başvurabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken şey kaşarlı pide harcı hazırlayarak damak zevkinize uygun pideyi yapan fırına bu pide harcını göndermektir. Fakat benim sizlere tavsiyem kaşarlı pide harcının içerisine mutlaka başka malzemelerde ilave etmenizdir. Hem pideler daha lezzetli olur hem de pideyi özellikle evdeki ufaklıklar için yaptırmışsanız daha besleyici olur. Mesela kaşarlı harcın yanına en çok sucuk ya da mantar yakışmaktadır. Bu alternatifler mutlaka aklınızda olsun derim. Pişman olmayacaksınız. Mantar ve sucuk da kullanmaya karar verirseniz bunları kaşar peynirinin içerisine doğramanız yeterli olacaktır. Pide harcını hazırlamak oldukça kolay olsa da ya da zor pide harçlarını da başarıyla hazırlamış olsanız bile eğer güzel pide yapan bir yer bulamamışsanız sonuç hezimet ile sonuçlanabilir. Bu yüzden bu konuda işi şansa bırakmadan pide ustasının başında beklemenizi tavsiye ederim. Böylece pideler hem kalın olmaktan hem de yanmaktan bu sayede kurtulabilir.

Kaşarlı pide içi için gerekli malzemeler

  • 750 gr.
    Taze kaşar peyniri,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
Kaşarlı pide içi hazırlanışı: Kaşarlı pide harcının yapılması son derece kolaydır. Tek yapmanız gereken işlem rendenin kalın kısmını kullanarak kaşar peynirini rendelemektir. Kaşar peynirini rendeledikten sonra pideciye kolay götürebileceğiniz kapaklı bir tabağın içerisine boşaltın. Kaşar peyniri rendesinin üzerine pul biberi de ilave ederek karıştırın. Kaşar peynir ne kadar güzel ve yağlı olursa pide de o kadar lezzetli olacağından iyi markaları tercih etmeye özen gösterin. Diğer taraftan maydanozları doğrayın fakat harcın içerisine katmayıp ayrı bir kapaklı tabağa doldurun. Kaşarlı pide sıcak olarak yenilmesi gerektiğinden tam yemeğe oturmak üzereyken yaptırmak üzere götürürseniz sıcak sıcak yeme ihtimaliniz de ortadan kalkmaz. Bu arada kaşar peyniri çabuk kızaracağından kapalı pide olarak yaptırırsanız aradığınız görüntüyü bulamayabilirsiniz. Bu yüzden dar uzun etli ekmek gibi yaptırmaya özen gösterin. Sıcakken de üzerine maydanozları döktürün. Eğer yumurta götürürseniz kaşarlı pide içinin üzerine yumurta da kırdırabilirsiniz.
21.01.2024 04:34:37
Kaşarlı Pide İçi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Pide İçi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Pide İçi"
Efsane Bir pide yani böyle Nasıl desem Yediğiniz an Çok güzel bir tatil ağzınıza geliyor aynı bokun gibi
Sadrazam Solu . 17.08.2018

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024