Kaşarlı Kuşbaşılı Pide

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide hem et hem de peyniri bir arada barındıran oldukça lezzetli bir pide çeşididir. Pide çeşitleri Türk mutfağının sevilen yemekleridir ve küçük büyük birçok insan tarafından sevilerek tüketilir.

Kuşbaşılı Kaşarlı pide için gereken malzemeler


Hamur için

  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1.
    5 çay zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurtanın akı
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş mayanın 1/3 kadarı

İç harcı için

  • 500 gram küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 3 tane domates
  • 3 tane sivri biber (
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
  • Üzeri için yumurta sarısı
Kaşarlı Kuşbaşılı pide nasıl yapılır?

Öncelikle hamuru hazırlayalım ki iç malzemesini hazırlarken mayalanmaya başlasın. Hamur için ılınmış sütün içine yaş mayayı ekleyerek eritin. Eridikten sonra yoğurt, zeytinyağı ve yumurta akını karıştırın, toz şekeri de koyarak yaş mayanın tepkimeye başlamasına fırsat verelim daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım ve bir kabın içine koyup üzerini ıslak bir bez ile örterek mayalanması için dinlendirelim. Diğer tarafta minik doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun, rengi dönen etlerin üzerine sıçandişi doğranmış soğanları ve yeşil biberleri ilave edelim.
Soğan ve yeşil biberler kavrulunca küp doğranmış domatesleri üzerine ekleyelim. Domatesler suyunu çekene kadar pişirelim üzerine tuz, karabiber, pul biberi ekleyip altını kapatalım. İç harcımız hazır, bu harcı soğumaya bırakalım. Diğer tarafta mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp bu bezeleri uzunlamasına pide şekline getirecek şekilde açalım. Hamur ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır ki içine koyulacak harcı taşıyabilsin. Soğuyan iç harçtan pide hamurunun üzerine yayalım ve kenar kısımlarını iç tarafa doğru kapatalım. Hamurun üzerine yumurta sarısını sürerek yağlı kâğıt koyulmuş tepsiye koyarak 180 derecede pişirin Hamur tam olarak pişmeden önce tepsiyi dışarı alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek üstü kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 11:50:04
Kaşarlı Kuşbaşılı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Kuşbaşılı Pide"
Ben pide çeşitlerini çok seviyorum. Dışarda yediğim pide çeşitlerinden daha lezzetlisini de yapabileceğime inanıyorum. Dışarıda genellikle kuşbaşı etmen yapılan pideyi tercih ediyorum çünkü kıymalaeı yağlı olabiliyor ben midemi çok rahatsız esiyor. Evde kuşbaşı kaşarlı pide yapmak istiyorum. İç malzemesini aldım. Bunun hamurunu nasıl hazırlamam gerekir?
İslim . 05.10.2018 17:13:20

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024