Kaşarlı Kıymalı Pide

Kaşarlı Kıymalı Pide, çok sevilen pideler arasında yer alır. Büyüklerin ve küçüklerin severek yediği bir yiyecek türüdür. Daha çok dışarı da yapılmasına rağmen biz istersek pidemizi evde de kolaylıkla hazırlayabiliriz. Özellikle çocukların severek yediği kaşarlı kıymalı pidemiz onlar için ev ortamında daha sağlıklı olarak hazırlayabiliriz. Bu nedenle öncelikle gerekli olan malzemelerimizi bir sıralayalım.

Kaşarlı Kıymalı Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçine Koymak için Malzemeleri

  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yeşilbiber
  • 2 kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 1 büyük domates
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Üzerine kaşar peyniri ve tereyağı

Kaşarlı Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?


Öncelikle pidemizi yapmak için hamurumuzu hazırlamamız gereklidir. Yapacağımız ilk iş maya, şeker, su ve sütümüzü karıştırıp 10 dakika kadar beklemeliyiz. Daha sonra bu karşımın içine yağ, un ve tuz ekleyip hamuru iyice bir yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra ağzını kapatıp en az yarım saat bekletin. Bu sırada İç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. İlk yapacağınız iş soğanları doğrayıp tavada yağda kavurun. Yağın miktarını göz kararı ile belirleyebilirsiniz.
Soğanları kavurduktan sonra üzerine kıymayı ve biberleri ekleyin. Bunun üzerine biber veya domates salçasını ekleyin. Yapacağınız işlem ise domatesleri eklemek ve bunları iyicene suyu çekilinceye kadar pişirin. En son olarak karışımın üzerine tuz, karabiber, pul biberi atıp karıştırın ve ocağın altını kapatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 25-30 dakika kadar bekleyin. Bu süre geçtikten sonra da yarım demet maydanozu doğrayıp harcınıza ekleyin. Harcınızın bir miktar çiğ kalması yerinde olacaktır. Fırında pişeceği için böyle olmasında bir sakınca yoktur. Mayalanmış olan hamurumuzu artık alabiliriz. Hamuru az bir süre daha yoğurduktan sonra avuç büyüklüğünde yuvarlak parçalara bölün.

Kaşarlı Kıymalı Pide, yaparken bu aşamadan sonra hamurlarınızı unlayarak merdane yardımıyla açmalısınız. Açma işlemini yaparken hamurun oval biçimde olmasına dikkat etmeliyiz. Açmış olduğumuz hamurun içine harcımızdan bir miktar alarak ortasına doğru yaymalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra hamurun kenarlarını kıvırın. Köşelerin açılmaması içinde kenarlarını ıslatabiliriz. Tepsiye bir yağlı kâğıt serdikten sonra üzerine un serpin ve pideleri üzerine dizin. Hamurlarımızın hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra 200 derece bir fırında kenarları kızarana kadar pişirin. Bu şekilde pişirdikten sonra fırından çıkarıp üzerine kaşarları serpin ve tekrar fırına verin 2 dakika daha fırında kaldıktan sonra fırından kenarlarına tereyağı sürün. Pidemiz servise hazırdır.
20.01.2024 09:21:56
Kaşarlı Kıymalı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaşarlı Kıymalı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Kıymalı Pide"
Her gün bizim iş yerinin at binasında bulunan taş fırınından Pide siparişi veriyorum. Özellikle kaşarlı kıymalı pideye bayılıyorum. Evde de yapıp denemek istiyorum açıkçası. Acaba kaşarlı kıymalı pideye yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Tolga . 06.10.2018 23:27:56

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024