Karışık Pide

Karışık pide, evde bulunan her türlü malzeme ile yapılması mümkün olan bir tariftir. Besleyici özelliği fazladır ve içerisinde yer alan malzemelere göre lezzeti değişkendir. Eğer önereceğimiz tarif ile karışık pideler hazırlar iseniz lezzetine doyum olmayacaktır. Karışık pide denildiği zaman kişilerin aklına ilk olarak mantar, yumurta, sucuk ve kaşarlı pide gelmektedir.
Ancak her türlü malzeme ilave edilip kişinin damak zevkine göre karışık pideler hazırlanabilir.

Karışık Pide İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç Harcı için

  • 150 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 3-4 tane sosis
  • 50 gr sucuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 tane domates
  • 1 tane sivri biber
  • 10-12 tane siyah zeytin
Karışık Pide Nasıl Yapılır?

Karışık pide için verilen un ölçüsünü bir karıştırma kabının içerisine eleyerek ilave edin. Ortasını havuz şeklinde açın ve açılan iç kısma yumurta, tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Mayayı ve bir su bardağı ılık sütü bir tabağın içerisine alıp mayayı ezin. Üzerine toz şekeri serpiştirin ve mayayı 5 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan mayayı ve sütü unun içerisine ilave edip yoğurmaya başlayın.
Yoğrulan hamuru tezgâhın üzerine alın ve nemli bir bez ile üzerini kapatın. Hamurun mayası gelene dek siz de iç harcı hazırlamaya geçin.

İç harç için verilen malzemelerden kuşbaşı eti bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulan etlerin içerisine kıymayı ve yağı ekleyip kavurma işlemine devam edin. Biberleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını temizleyip minik şekillerde doğrayın. Doğranan biberleri kavrulan malzemelerin yanına alın. Domatesleri de rendeleyip ilave edin ve harcı 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Sosisleri ve sucuğu ince kıyım yapıp malzemelerin içerisine alın. Doğranmış zeytinler ile malzemeleri karıştırın ve hazırlanmış harcın içerisine baharatlar ile tuz ilavesi yapıp harmanlayın ve hamurları hazırlamaya geçin.

Mayası gelmiş olan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve bezelerden bir tanesini un serpiştirilmiş tezgâha alın. Merdane ile hamuru uzunlamasına olacak şekilde açın ve açılan hamurun kenarlarını katlayın. Orta kısmına karışık iç harçtan ilave edip yayın. Hazırlanmış olan pidenin üzerine zeytinyağı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Karışık pideleri fırına gönderip kenarları kızarana dek pişirin. Yaklaşık 25 dakika kadar karışık pideleri fırında pişirin ve istenilen kızarıklığa geldiğinde fırından alıp üzerine bir bez örtün. Birkaç dakika bekletin ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
21.01.2024 04:42:57
Karışık Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karışık Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karışık Pide"
Geçenlerde bir lokantaya gittim ve karışık pide söyledim. Oldukça farklı ve güzel bir lezzeti. Hanıma söyledim ve evde yapmasını dile getirdim. Eşim bana içine mantar eklersen daha güzel olur mu diye sordu. Ancak ben bir şey söyleyemedim. Daha önce karışık pideye mantar ekleyen biri oldu mu? Koyduysanız lezzeti nasıl oldu.
Zeki Candiri . 05.09.2018 15:56:21

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024