Karışık pide, evde bulunan her türlü malzeme ile yapılması mümkün olan bir tariftir. Besleyici özelliği fazladır ve içerisinde yer alan malzemelere göre lezzeti değişkendir. Eğer önereceğimiz tarif ile karışık pideler hazırlar iseniz lezzetine doyum olmayacaktır. Karışık pide denildiği zaman kişilerin aklına ilk olarak mantar, yumurta, sucuk ve kaşarlı pide gelmektedir.
Ancak her türlü malzeme ilave edilip kişinin damak zevkine göre karışık pideler hazırlanabilir.
Karışık Pide İçin Gerekli Malzemeleri
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 1 tane yumurta
- 1 tane yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
İç Harcı için
- 150 gr kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı kıyma
- 3-4 tane sosis
- 50 gr sucuk
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 tane domates
- 1 tane sivri biber
- 10-12 tane siyah zeytin
Karışık Pide Nasıl Yapılır?
Karışık pide için verilen un ölçüsünü bir karıştırma kabının içerisine eleyerek ilave edin. Ortasını havuz şeklinde açın ve açılan iç kısma yumurta, tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Mayayı ve bir su bardağı ılık sütü bir tabağın içerisine alıp mayayı ezin. Üzerine toz şekeri serpiştirin ve mayayı 5 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan mayayı ve sütü unun içerisine ilave edip yoğurmaya başlayın.
Yoğrulan hamuru tezgâhın üzerine alın ve nemli bir bez ile üzerini kapatın. Hamurun mayası gelene dek siz de iç harcı hazırlamaya geçin.
İç harç için verilen malzemelerden kuşbaşı eti bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulan etlerin içerisine kıymayı ve yağı ekleyip kavurma işlemine devam edin. Biberleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını temizleyip minik şekillerde doğrayın. Doğranan biberleri kavrulan malzemelerin yanına alın. Domatesleri de rendeleyip ilave edin ve harcı 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Sosisleri ve sucuğu ince kıyım yapıp malzemelerin içerisine alın. Doğranmış zeytinler ile malzemeleri karıştırın ve hazırlanmış harcın içerisine baharatlar ile tuz ilavesi yapıp harmanlayın ve hamurları hazırlamaya geçin.
Mayası gelmiş olan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve bezelerden bir tanesini un serpiştirilmiş tezgâha alın. Merdane ile hamuru uzunlamasına olacak şekilde açın ve açılan hamurun kenarlarını katlayın. Orta kısmına karışık iç harçtan ilave edip yayın. Hazırlanmış olan pidenin üzerine zeytinyağı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Karışık pideleri fırına gönderip kenarları kızarana dek pişirin. Yaklaşık 25 dakika kadar karışık pideleri fırında pişirin ve istenilen kızarıklığa geldiğinde fırından alıp üzerine bir bez örtün. Birkaç dakika bekletin ve sıcak olarak sunum yapın.
Afiyet olsun.