Bu malzemelerin yanı sıra Karadeniz pidesi için iç harç hazırlamanız gerekir.
Karadeniz pidesi içerisinde bazı insanlar peynirli malzemeler kullanarak bu pideyi peynirli yaparlar. Fakat orijinal Karadeniz pidesi kıyma ile yapılır. Eğer sizler de bu pideyi peynirli yapmak isterseniz, birazdan vereceğim iç malzemelerinde kıyma yerine peynir kullanabilirsiniz.
- 300 gram kadar kıyma,
- İki adet kuru soğan,
- Bir miktar sıvı yağ,
- İki adet yumurta,
- Bir miktar tuz ve bir miktar karabiber
Karadeniz Pide Nasıl Yapılır?
Karadeniz pide tarifine geçmeden önce malzemelerin tam ölçüde olmasına özen gösterelim. Bu durumdan tam olarak emin olduktan sonra öncelikle hamurumuzu hazırlamak için öncelikle geniş bir kap içerisine hamur malzemelerinde bahsettiğimiz bir su bardağı süt ile ayayı iyice eritelim. Daha sonra ise toz şekerin tümünü mayalı suya ekleyelim. Bu malzemeleri iyice çırpın e birkaç dakika boyunca dinlenmesini bekleyin. Maya dinlendikten sonra ise yavaş yavaş unu ve sütü ekleyerek karıştıralım. Bu arada tuzumuzu da ekleyelim. Bir miktar tuz ekleyerek hamuru bol bol yoğuralım.
Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurun tümünden dört adet beze elde edecek şekilde bezeler alalım. Aldığımız bezeleri temiz bir yerde biriktirin. Bu sırada ayırmış olduğunuz bezeleri muhafaza ettiğiniz yerde üzerini kapatarak bir süre boyunca bekleyin. Böylece hamur bezeleri tam olarak mayalanacaktır. Hamur bezeleri mayalandıktan sonra Karadeniz pide yapılışına devam edebilirsiniz.
Hamurumuz mayalanırken bizlerde iç harcı hazırlayalım. Öncelikle kıymayı bir miktar sıvı yağ ile iyice kavuralım. Daha sonra ise bir kap içerisinde soğanlarımızı ince ince kıyalım ve kıymanın içerisine ekleyerek soğanları da kavuralım. Soğanlar kavrulmaya yakın istediğiniz baharatları da ekleyerek iyice karıştırın ve iç harcı ocaktan alın.
Artık Karadeniz pide tarifi için sonlara yaklaştık. Artık hamur bezeleri mayalandığına göre işlemlere devam edelim ve bezeleri elimizle uzun bir şekilde açalım. Açtığımız bu hamurların içerisine bir miktar iç ekleyerek kenarlarını katlayalım. Verdiğiniz şeklin bir gondola benzemesi gerekecektir. Şimdi bu pideleri 200 dereceye ayarlanmış olan fırında iyice kızartalım. Böylece Karadeniz pide tarifi sonuna geldik. Son olarak pideler tam pişmeye yakın içerisine yumurtaları da birer adet kıralım ve sarılarını dağıtmadan tekrar fırına sürelim. Yumurtalar da piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.