Kabaklar soyulur ve bir tepsi içine rendelenir. Tepsiye koyduktan sonra üzerine bir tutam tuz dökülüp 5 dakika bekletilir. Bekletilen kabaklar top top alınıp avuç içinde suyu sıkılır ve tepsiye serilir. Peyniri kabağın üzerine rendeleyin. Maydanozları ince ince kıyılır. Soğan ve biberler doğranıp yağda kavrulur ve maydanozları da soğanların içine atılıp bir defa döndürülür. Daha sonra tepsideki malzemeler in üzerine dökülür. Yumurta be nane karıştırılıp tüm harcın içine dökülür ve tüm malzemeler harmanlanır. Hamuru parçalara bölerek içine hazırlanan harçtan koyulur ve hamurun kenarları kapatılır. Yufkayla yapanlar ise yufkaları keserek harcı içine koymalılar. Hazırlanan pideleri artık fırına atma zamanı gelmiştir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına üzerleri kızarana kadar pişirilmelidir.
Yemeğiniz hazır. Ellerinize sağlık ve afiyet olsun herkese.