Ispanaklı Pide

Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikle vejetaryen olanların ya da damak tadı konusunda sebzeyi tercih eden kişilerin mutlaka denemesi gereken bir pide çeşididir. Ispanaklı pide özellikle de zeytinyağı ve limon ile tüketildiğinde tabiri caizse tadına doyum olmamaktadır.
Demir yönünden de zengin olan ıspanaklı pidenin diğer et ürünleri ile ya da kaşarla hazırlanan pide çeşitlerine göre avantajlarından biri de soğuk olarak tüketildiğinde de lezzetinden bir şey eksilmemesidir. Bu yazımda sizler için ıspanaklı pide tarifini yazdım. Yapılışı çok basit, tadı ise oldukça lezzetli olan bu tarifi umarım beğenirsiniz. Kolay gelsin.

Ispanaklı Pide İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Göz kararı su

Ispanaklı Pidenin İç Malzemesi için

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Göz kararı zeytinyağı
  • Göz kararı tuz
  • İsteğe göre peynir ve acı pul biber

Ispanaklı Pidenin Üzeri için

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Sıvı yağ ya da isteğe göre tereyağı
Ispanaklı Pide Nasıl Yapılır?

Ispanaklı pideyi yapmak için ilk olarak, bir adet orta boy kuru soğan alınır ve soyulup yıkandıktan sonra, ince olacak şekilde küp-küp doğranır.
Ispanaklar da ayıklanıp güzelce yıkanır ve ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde doğranır. Orta boy bir tencerenin içine göz kararı zeytinyağı koyulur ve soğanlar pembeleşene dek bu yağda kavrulur. Soğanlar pembeleşince, tencereye yıkanıp doğranmış olan ıspanaklar ile göz kararı tuz eklenir. Ispanaklar ölünceye dek ara ara karıştırılarak pişirme işlemine devam eldir ve ocağın altı kapatılıp, hazır olan pidenin iç malzemesi soğumaya bırakılır. Pidenin hamurunu hazırlamak için, derin ve geniş bir kabın içine 4 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 paket kabartma tozu koyulup, azar azar su eklenerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğrulur. Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar elde edilir. Her parça tek tek alınıp, oval şekilde açıldıktan sonra içlerine ıspanaklı iç malzemesinden koyulur. İç malzemesinin açılan hamurun her yerine eşit olarak yayılmasına dikkat etmek gerekmektedir. Daha sonra, hamurların kenar kısımları iç tarafa doğru kıvrılır ve bastırılıp, pide şeklini alması sağlanır. Küçük bir kâseye göz kararı sıvı yağ ve ayrı bir kâseye de 1 adet yumurtanın sarısı koyulur. Pide hamurunun kenar kısımlarına ilk olarak sıvı yağ, daha sonra ise yumurta sarısı sürülüp, pişmeye hazır olan ıspanaklı pideler fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilip, sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 23:49:08
Ispanaklı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ispanaklı Pide Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ...
Devamını Oku

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirle...
Devamını Oku

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekle...
Devamını Oku

Kaşarlı Pide İçi

Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et ...
Devamını Oku

Peynirli Pide İçi

Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir il...
Devamını Oku

Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı ta...
Devamını Oku

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyici...
Devamını Oku

Tavuklu Pide

Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle men...
Devamını Oku

Mayasız Pide Hamuru

Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Ya...
Devamını Oku

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketeb...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun dama...
Devamını Oku

Mantarlı Kaşarlı Pide

Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mant...
Devamını Oku

Pide Hamuru Nasıl Yapılır

Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve isteni...
Devamını Oku

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgele...
Devamını Oku

Patlıcanlı Pide

Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıd...
Devamını Oku

Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zam...
Devamını Oku

Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabil...
Devamını Oku

Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide t...
Devamını Oku

Etli Pide Kalori

Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı ...
Devamını Oku

Sebzeli Pide

Sebzeli pide, içerisinde malzeme olarak farklı sebzelerin bulunduğu bir pide çeşididir. Ülkemizde bölgesel olarak yapılış açısından farklılıklar gösteren seb...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024